2009-09-04 11:29:52• hírek • MTI/dpa/Reuters

Eltemették Michael Jacksont

Michael Jacksont helyi idő szerint csütörtök este eltemették a kaliforniai Glendale-ben; a 70 nappal korábban elhunyt popsztárt családtagok és közeli barátok szűk köre búcsúztatta.

Az 50 éves korában váratlanul meghalt énekest a Forest Lawn emlékpark nagy mauzóleumában helyezték nyugalomra, olyan hírességek mellett, mint Jean Harlow, Carole Lombard, Clark Gable, Humphrey Bogart és a híres humorista, Red Skelton. A ceremónia másfél órás késéssel kezdődött meg, mivel Jackson szülei és három gyermeke nem ért oda időben. A búcsúztatásra érkező illusztris vendégek - köztük a 77 éves Elizabeth Taylor - harminc fokos hőségben várakoztak. A család végül egy harminc limuzinból és más autókból álló konvojban érkezett meg.

A Los Angeles belvárosától mintegy 13 kilométerre északra fekvő temetőben a barátok között jelen volt Al Sharpton lelkész, híres fekete jogvédő, Stevie Wonder, Diana Ross énekesek és Barry Bonds, a San Francisco Giants baseballjátékosa. A búcsúztatáson megjelent Michael Jackson volt felesége, Lisa Marie Presley is.
"Az életét kísérő botrányok és viták ellenére az egyetlen dolog, ami megmarad utána, az a zenéje, s ez volt Michael" - mondta Al Sharpton a CNN hírtelevíziónak a temetés alkalmából.

A ceremónia biztonságát a rendőrség garantálta. Semmilyen incidens nem történt, minden nyugodt mederben folyt - számolt be a glendale-i rendőrség. A temetésről nem készültek felvételek, mivel a szigorú biztonsági intézkedések miatt még helikopterekről sem lehetett képeket rögzíteni. A rajongók tisztában voltak azzal, hogy a búcsúztatás szűk körben zajlik majd, ezért nem is voltak jelen nagy számban. Voltak, akik mégis elzarándokoltak a temetőhöz. "Egyszerűen csak a közelben akartam lenni" - mondta az egyik gyászoló. 

Mint az ABC televízió tudósítója megjegyezte, ha a Jackson-családnak az volt a célja, hogy az énekes háborítatlanul nyugodjon, akkor jól választott, a nagy márvány mauzóleum ugyanis szinte teljes egészében zárva van a közönség előtt, a rajongók nem látogathatják. A család több sírhelyet is megvásárolt a mauzóleumban. Az énekest aranyozott, belül királykék bársonnyal borított bronzkoporsóban helyezték végső nyugalomra. A temetés 150 ezer dollárra becsült költségeit a zenész hagyatékából fedezték.

Miközben a család és a barátok a popsztár elvesztését gyászolják, a rendőrség még nem zárta le a nyomozást Jackson halála ügyében. A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette az énekes halálát, amelyet egy "másik személy által beadott intravénás injekció" okozott. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a halált alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol és egyéb nyugtatók miatti "heveny mérgezés" okozta. A legfőbb gyanúsított Jackson volt orvosa, Conrad Murray, vádemelés azonban még nem történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: