2014-05-16 16:58:38• hírek • Szatmar.ro

Eltávolítják a kegyeletsértő bannert Kiskolcson

Nem maradt következmények nélkül a Szatmár.ro szerdai cikke! Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének feljelentése nyomán eltávolítják a kegyeletsértő választási bannert a kiskolcsi református temető kerítéséről.

A Szatmár Megyei Választási Bizottság pénteken tárgyalta az RMDSZ feljelentését, amely arra vonatkozott, hogy az egyik román párt egy választási bannert helyezett el a kiskolcsi református temető kerítésére.

"Győrbíró Sándor helyi tiszteletes úr is jelezte a megyei RMDSZ felé a törvénytelenséget, amely szerintünk is ízléstelen húzás, és kimeríti a kegyeletsértés fogalmát is. Azonnal feljelentést tettünk az illetékes hatóságnál, amely eltávolíttatta a választási bannert a temető kerítéséről" - nyilatkozta Nagy Szabolcs, az RMDSZ képviselőjelöltje a 2-es választói körzetben, amelyhez Kiskolcs település is tartozik.

Az elmúlt napokban mind az Európai Parlamenti választások, mind pedig a 2-es képviselői körzet időközi parlamenti választásokkal foglalkozó Választási Bizottságokhoz az RMDSZ több feljelentést is tett a román pártok kihágásai ellen. Ezek elsősorban a túlzott és törvénytelen kültéri jelenlétre, szabálytalanul és törvénytelenül folyó kampányakciókra vonatkoztak.

Amennyiben szabálytalanságot észlelnek, jelezzék ezt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselői felé, hogy megfelelő jogorvoslatot kérhessünk, írja az RMDSZ közleménye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: