2012-10-24 23:55:56• hírek • Kocsis Zoltán

Eltángálták a milliomosokat a halálcsoportban

Az Ajax csikócsapata volt a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörének hőse, a holland bajnok ugyanis elverte az angol bajnok Manchester City együttesét, amely a jelen egyik leggazdagabb és legköltekezőbb csapata. Szintén vereséget szenvedett a másik ominózus költekező, a Real Madrid, amely a Dortmund otthonában maradt alul.

A D csoport nem csak igazi halálcsoport, de ez tényleg „a" Bajnokok Ligája, hisz mind a négy együttes megnyerte hazája pontvadászatát az előző szezonban. Már csak ezért is sejthető volt, hogy nehéz, kiegyenlített küzdelem várható. Ám azt, hogy három forduló után az angol bajnok Manchester City alig egy ponttal az utolsó helyen álljon, kevesen várták. A dúsgazdag manchesteriek szerdán ráadásul alaposan kikaptak az Ajax otthonában. Nani góljával meg megszerezték a vezetést, ám de Jong, Moisander és Eriksen révén negyed óra alatt fordítottak a hollandok.

A másik meccsen a német bajnok Dortmund a 36. percben Lewandowski révén szerezte meg a vezetést a Real Madrid ellen. Ronaldo azonban két perccel később kiegyenlített. A 64. percben egy védelmi hiba után Schmelzer ismét megszerezte a vezetést a német csapat számára, amely aztán kikapcsolta a spanyolokat és megnyerte a meccset.

Szintén idegenben kapott ki az olasz bajnokságban pocsékul szereplő Milan. A malagai első félidőben nem sok minden történt, kivéve el Shaarawy kihagyott ziccerét és Joaquin elpuskázott tizenegyesét. A második félidőben aztán a spanyol szélső jóvátette hibáját és megszerezte a győztes gólt, míg a hajrában az olasz csatár és Mexes elmulasztotta egyenlítési lehetőségeit.

A csoport másik meccsén a Juhász Roland nélkül felálló Anderlecht, noha nem játszott rosszul és egy sor helyzetet kialakított, Kerzsakov büntetőjét követően kikapott Szentpéterváron.

Két vendéggyőzelem született a B csoportban, melyek közül kétségtelenül az Arsenal hazai veresége jelentette a nagyobb szenzációt. Az ágyúsok a Schalkét fogadták, a kék-fehérek pedig az utolsó negyedórában két holland légiósuk, Huntelaar és Afellay révén kétszer is mattolták a londoni védelmet.

Szintén nem kapott szerepet Megyeri Balázs, aki a kispadról nézte végig csapata, az Olimpiakosz győzelmét Montpellier-ben. Az első félidő góltalansága után Charbonnier szerzett vezetést a franciáknak, ám Toroszidisz a 73. percben egyenlített, Mitroglu pedig a 91. minutumban a görögök győztes gólját is megszerezte.

Végezetül az A csoportban a Paris St.Germain minden további nehézség nélkül simán nyert Zágrábban Ibrahimovic és Menez góljaival. Jóval változatosabban alakult viszont a másik találkozó, ahol a Porto kétszer is vezetést szerzett Valera és Martinez révén, ám a Dinamo Kijev Husev és Brown révén kétszer is kiegyenlített. A 78. percben aztán Martinez ismét villant, ezzel pedig a Barcelona, a Manchester United és a Malaga mellett a Porto a negyedik csapat, amely idén még hibátlan a BL csoportkörében. A Malaga viszont egy másik rekordot is magáénak tudhat: egyedüliként nem kapott még gólt.

A csoport:
FC Porto
- Dinamo Kijev 3-2
gólok: Valera (15.), Martinez (36.,78.) illetve Husev (21.), Brown (72.)
Dinamo Zagreb - Paris Saint-Germain 0-2
gólok: Ibrahimovic (32.), Menez (43.)
A csoport állása: 1. Porto 9 pont, 2. PSG 6p., 3. Kijev 3p., 4. Zágráb 0p

B csoport:
Arsenal -Schalke 04 0-2
gólok: Huntelaar (76.), Agellay (86.)
A vendégeknél Ciprian Marica a 87. percben állt be
Montpellier - Olimpiakosz 1-2
gólok: Charbonnier (49.) illetve Toroszidisz (73.), Mitroglu (90.)
A vendégeknél Megyeri Balázs végig a kispadon ült
A csoport állása: 1.Schalke 7p., 2. Arsenal 6p., 3. Olympiakosz 3p., 4. Montpellier 1p.

C csoport:
Zenit -Anderlecht 1-0
gól: Kerzsakov (72., 11-es)
Málaga -AC Milan 1-0
gól: Joaquin (64.)
A csoport állása: 1. Malaga 9p., 2. Milan 4p., 3. Zenit 3p., 4. Anderlecht 1p

D csoport:
Ajax Amsterdam - Manchester City 3-1
gólok: de Jong (45.), Moisander (57.), Eriksen (68.) illetve Nasri (22.)
Borussia Dortmund -Real Madrid 2-1
gólok: Lewandowski (36.), Schmelzer (64.) illetve Ronaldo (38.)
A csoport állása: 1. Dortmund 7p., 2. Real Madrid 6p., 3. Ajax 3p., 4. Manchester 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: