2011-12-12 14:50:29• hírek • Kocsis Zoltán

Elszállítják a gazdátlan autókat

Hyundai Pony - illusztráció
Hyundai Pony - illusztráció

Mikor egyre több gondot okoz parkolóhelyet találni a városban, bizony zavaró, hogy egy-egy gépjárművet lassan a gaz is benövi és csak foglalja a helyet az utca szélén. Noha ezek elszállítása jogilag igen problémás, a Szatmárnémeti polgármesteri hivatal honlapjának tájékoztatása szerint a napokban kilenc ilyen járművet visznek majd el.

A kiszemeltek között szerepel egy hálókocsi, egy Iveco Daily márkájú kisbusz, továbbá két Dacia (egy Combi és egy 1310-es), egy Peugeot 309, egy Mercedes, egy Nissan, egy Alfa Romeo és egy Hyundai Pony. Néhányuknak még rendszámuk sincs, de például a Mercedes egy bukaresti azonosítószámmal áll a Brandusa utcában.

Florin Gazdac, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség főparancsnoka a szatmár.ro megkeresésére elmondta, hogy az általa vezetett intézmény végzi a felmérést és ők tesznek javaslatot a Közeledésbiztonsági Bizottságnak. Amennyiben a polgármester is rábólint, akkor kerülhet elszállításra a jármű. A tulajdonosnak tíz napja van, hogy visszaszerezze az autót, ám 1000-2000 lej közötti büntetésre valamint további illetékek kifizetésére számíthat.

Amennyiben tíz napon belül nem jelentkezik, magyarázta Gazdac, akkor a jármű átkerül a polgármesteri hivatal tulajdonába, amely vagy elárverezi vagy eladja ócskavasként.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: