2007-01-09 16:46:43• hírek • István Löchli

Bevonják a parkolási bérleteket

 Nemsokára az egész város területén csak parkolási jeggyel lehet parkolni.

 A sorozatos visszaélések miatt a Parkolási Felügyelet visszavonja a parkolási bérleteket, és helyettük az időszakos parkolási jegyeket vezetnek be.

A parkolási bérletek egyik nagy hátránya, hogy sok gépjármű- tulajdonos autóját a bérlet adta lehetőségekkel élve, napokig a parkolóban hagyta, így a legforgalmasabb helyeken soha nem lehet szabad helyeket kapni. Az új rendszer szerint csak meghatározott ideig lehet egy helyen parkolni, vagyis megadott fél vagy egy órás időintervallumra. Amennyiben a gépjármű-tulajdonos továbbiakban is a megadott helyen szeretne állni autójával, az idő lejárta után újabb jegyet kell vásároljon. Jelenleg a zöld parkolási táblák fokozatos kicserélése van folyamatban, ugyanis ezeken a területeken még alkalmasak a parkolási bérletek, de ezeket nemsokára felváltják a kék színű táblák, melyek körzetében csak parkolási jegyek használatára jogosult a gépjármű-tulajdonos.

Jelenleg aki ezeken a területeken bérlettel parkol, azt a parkolási felügyelet illetékesei csak figyelmeztetik, de nemsokára igen nagy büntetésekben részesülhetnek a szabálysértők. Maga a rendszer jól hangzik, de ne feledkezzünk meg azokról a gépjármű- tulajdonosokról sem, akik a megadott kék tábla körzetében laknak, így nekik vagy új parkolóhelyet kell keresniük, vagy óránként kijárhatnak parkolási jegyet vásárolni. Nekik valószínüleg más a véleményük.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: