2010-09-27 10:59:57• hírek • Kocsis Zoltán

Elsüllyedt a Balaton partján a DVSC

Hatalmas pofonban szaladt bele a címvédő, nyert az FTC és az UTE.

A magyar labdarúgó élvonal nyolcadik fordulója tulajdonképpen két nagy pofonról szólt: a bajnok Debrecent az újonc Siófok, az MTK-át pedig az áram küldte padlóra. Pontosabban az elektromosság hiánya, így elmaradt a kék-fehérek Kaposvár elleni meccse.

A Siófok az előző fordulóban Ferencvároson szerezte meg idei első győzelmét, ezúttal pedig egy újabb nagy skalpot gyűjtött be. Nem túlzás azt állítani, hogy a Balaton-partiak az első félidőben teljesen kiütötték a címvédő Debrecent, hisz Tusori és Sowunmi duplájával ekkor már négy gólos előnyre tettek szert. Bár a szünet után a Loki Szakály tizenegyesével gyorsan szépített, ennél közelebb már nem tudott kerülni a házigazdához.

Elmaradt a meglepetés Székesfehérváron, ahol a Videoton a brazil Alves góljával 12 perc után megszerezte a vezetést a Haladás ellen. Bár a szünet után Kenesei egy büntetővel egyenlített, gyorsan jött Alves újabb gólja, majd Gosztony bebiztosította csapata győzelmét.

Az FTC elleni rangadón történt rendbontások miatt zárt kapuk mögötti meccsen fogadta az Újpest a Szolnokot és hiába játszottak a lila-fehérek szinte végig nyomasztó fölényben, hiába került Takács, Mitrovics, Simon, Kiss, és Tisza (utóbbi többször is) kedvező helyzetbe, az újonc sokáig tartotta magát. Jött aztán a 93. perc és Balogh Balázs, aki 18 méterről bevágta az Újpest győztes gólját.

Régi idők rangadójára került sor Angyalföldön, ahol a Vasas a Ferencvárost fogadta. A hazaiak legnagyobb bánatára a vendégek motiváltabban, lendületesebben és ötletesebben kezdték a találkozót, Schembri duplájával pedig megnyugtatónak tűnő előnyre tettek szert. Bár a szünet után Lázok gyorsan szépített, a máltai légiós szinte azonnal belőtte önmaga és csapata harmadik gólját. Ezt követően a Vasas kiegyenlítette az erőviszonyokat és helyzetekig is eljutott, a Fradi győzelmét nem fenyegette komolyabb veszély.


Schembri háromszor örülhetett saját góljának fotó: ftc.hu
Schembri háromszor örülhetett saját góljának fotó: ftc.hu


Nyolc forduló után elképesztően szoros az élmezőny, az első hat együttest egy pont választja el egymástól: vezet a 14 pontos Videoton és MTK, őket a 13 egységet begyűjtő Újpest, Kaposvár, Honvéd, Ferencváros négyes követi.

Eredmények:
Videoton
- Haladás 3-1
gólok: Alves (12., 60.), Gosztony (75.), illetve Kenesei (51., 11-es)

Újpest - Szolnok 1-0
gól: Balogh (93.)

Siófok - Debrecen 4-1
gólok: Tusori (11., 44.), Sowunmi (19., 28.), illetve Szakály (50., 11-es)

Győr - Zalaegerszeg 0-1
gól: Bogunovics (84.)

Honvéd - Pápa 2-4
gólok: Abbass (26., 60.), illetve Marics (7.), Bárányos (22., 57.), Heffler (72.)

Kecskemét - Paks 0-1
gól: Montvai (90.)

Vasas - Ferencváros 1-3
gólok: Lázok (52.), illetve Schembri (22., 30., 53.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: