2019-08-09 13:30:30• hírek • Bede Emőke

Elstartolt a Hops and Beats, a helyi sörök fesztiválja

Péntek délután, már a korai órákban elkezdtek szállingózni az első érdeklődők a szatmári Október 25. térre, már javában zajlanak az előkészületek a háromnapos rendezvényre, az újragondolt Hops and Beats sörfesztiválra.

Az izgalmasnak ígérkező koncertek helyszíne ez alkalommal is a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház előtti tér lesz, ahol már most készen áll minden az esti bulira. De míg színpadra áll az első zenekar, addig is érdemes szétnézni a tér távolabbi pontjain: a hűsítő sört négy helyen is csapolják, de ételsátorokból sincs hiány, így bárki könnyűszerrel megtalálhatja a tökéletes párosítást a habzó nedű mellé. Kicsivel távolabb, a Szamos nagyáruház előtt kézművesek várják az érdeklődőket, a kisgyerekes családok pedig bátran felkereshetik a tér szélén felállított játékokat is. A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit a térre, ahol tehát nem csak kiváló minőségű helyi sörök, de finom falatok és fantasztikus zenei élmény is vár.




Sörös örömök - egyenesen Szatmárnémetiből

A fesztivál főszereplői kétségtelenül a helyben gyártott Samburger, a HAB, illetve a Transilvania két változata lesznek. Mindegyikben közös, hogy semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaznak, nem puffasztanak és fejfájást sem okoznak természetes összetevőiknek köszönhetően. Mint megtudtuk, a sörök ára egységesen 5 lej lesz, viszont ebben az évben a szervezők ezzel kapcsolatban készültek egy kis újítással is. Készpénz helyett idén zsetonokkal kell majd fizetni, melyeket a fesztivál bármelyik napján be lehet majd szerezni. A számolás pofonegyszerű lesz: egy zseton – egy sör, de persze nem csak a habos italra lehet szert tenni ezek segítségével. Zsetonnal lehet majd az ételsátrakban is portyázni, és az is bátran ruházzon be néhányra, aki inkább csak üdítőt vagy AquaVia vizet szeretne fogyasztani. Amit pedig nem sikerült elkölteni, azt a kijelölt pontokon visszaváltják készpénzre.




Koncertek és egyéb programok

Az esemény nem titkolt célja, hogy a szatmáriakat előcsalja, kiszakítsa őket a képernyők elől, és ezek helyett valami olyasmit kínáljon nekik, ahol mindenkire, kicsikre és nagyokra egyaránt kellemes időtöltés vár. Ennek jegyében olyan programkínálatot álmodtak meg a szervezők, melyben kicsik és nagyok is megtalálhatják a legjobb elfoglaltságot. Az újragondolt Hops & Beats idén feledhetetlen élőzenei élményre hív mindenkit olyan műfajok kíséretében, mint a rock, jazz, pop, reggae vagy az elektronikus zene. Az Október 25. tér olyan előadók fellépésétől lesz hangos, mint a Vița de Vie, Mihail, a The Mono Jacks vagy az IRIS. Mi eshetne jobban egy jó korsó sör mellé, mint a legnagyobb művészek legendás slágerei? És ha ez még nem lenne elég, ellátogat városunkba a magyar rock élvonalából Nagy Feró és a Beatrice zenekar, a '90-es évek házibuli hangulatát pedig LayZee aka Mr. President idézi fel.


A szervezők azonban nem csak a felnőttekre gondoltak, hanem a gyerekekre is. A kisgyerekes családok legnagyobb örömére az Aranykapu és a Borókagyökér Egyesület is állandó programokkal készül az apróságoknak, ugyanakkor aki már megunta a barkácsolást, az a speciálisan erre a célra kialakított területen felállított játékokat is megrohamozhatja majd. De hogy a legkisebbek se maradjanak ki a koncertélményből, a szervezők ismét elhozzák Szatmárnémetibe a gyerekek kedvencét, Ella Bellát is, így garantált, hogy a háromnapos rendezvényen a kicsik és nagyok is megtalálják a kedvükre való foglalkozást.


Mindemellett lesznek olyan szerencsések, akik nem csak élményekkel lesznek majd gazdagabbak, hanem értékes ajándékokkal is, a szervezők ugyanis az esemény mindhárom napján egy-egy különleges keréppárt is kisorsolnak a sörös ajándékcsomagok mellett. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: