2011-02-23 17:24:20• hírek • Póti Orsolya

Elsősegély tanfolyam indult a Vöröskeresztnél

Elsősegély tanfolyamsorozatot kezdeményezett a Román Vöröskereszt Szatmárnémeti fiókja. A tanfolyamok, melyre eddig közel harmincan jelentkeztek, egy európai uniós projekt keretében zajlanak.

A Román Vöröskereszt minden kirendelt fiókja elsősegély tanfolyamot indít egy európai uniós projekt keretében, melyeket norvég, holland és lichtensteini alapból finanszíroznak. A tanfolyamokat megyénként száz önkéntes ingyenesen látogathatja. A Vöröskereszt Szatmárnémeti fiókja február 22 és 23 között szervezte meg a képzéssorozat első szakaszát, melyre több mint harmincan jelentkeztek.

A képzést Ghiriti Doina, a Szatmár Megyei Kórház gyerekosztályának képzett asszisztensnője vezeti, aki 12 órában beavatja az érdeklődőket az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati alapjaiba, illetve bemutatja a helyes újraélesztési technikákat, a kezelési módszereket égés, csonttörés és könnyebb sérülés esetén. "Fontos, hogy megtanítsuk a jelentkezőknek az elsősegélynyújtás szabályait, majd az elméleti részben tanultakat gyakorlatba ültessük. Az önkéntesek bábun próbálhatják ki az újraélesztési technikákat. " - mondta el Ghiriti.

A tanfolyam első szakaszára többek között olyan fiatalok jelentkeztek, akik már önkéntesként tevékenykednek a Vöröskeresztnél, de olyanok is részt vettek, akik eddig még nem foglalkoztak ilyesmivel, és szívesen elsajátítanák az elsősegélynyújtás alapjait.

Dézsi Stefánia, a szatmári Vöröskereszt önkénteseinek vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: nagyon fontos, hogy minél többen tanulják meg az elsősegélynyújtás szabályait, és örülne annak, ha egyre több új önkéntes jelentkezne ezekre a képzésekre.

A képzésekre bárki olyan jelentkezhet, aki 18-dik életévét betöltötte, és vonzalmat érez az önkéntes tevékenységek iránt. A tanfolyam elvégzése után elismerő bizonyítványt kapnak a résztvevők.




Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: