2009-06-22 16:08:00• hírek • Szatmar.ro

Csapatban volt jobb a Sportklub

A férfi tőrvívók a Román Kupában és a Szuperligában léptek pástra.

A nők után a férfi tőrvívók is pástra léptek a Román Kupában és a Szuperliga második fordulójában, amely megmérettetésen természetesen részt vettek a Szatmárnémeti Sportklub sportolói is. Megjegyzendő, hogy a szatmáriak két erőssége, Ioan Moisa és Kostyuk Levente nem vehetett részt a versenyen: előző sérülés, utóbbi az érettségi miatt.

A 42 versenyzőt számláló Román Kupában a szatmáriak közül Teofil Moisuc szerepelt a legjobban, aki a hatodik helyet szerezte meg. Tűzhányi Gerard több, számára kedvezőtlen bírói tévedés után a tizedik helyen végzett. A többiek közül Caius Trenea a 14., Muresán István a 15., Vlad Baloş a 19., File Szabolcs a 25., Alexandru Târgovăţu a 26., Alexandru Ardelean pedig a 28. helyen zárt.

A diadalt a Steaua színeiben szereplő Radu Daraban nyerte meg klubtársa, Saliscan és a temesvári Iulian Teaca előtt. Ők korábban mindannyian Szatmáron pallérozódtak Lengyel Éva és Fájl Attila irányítása alatt.

A csapatversenyben ennél is jobban szerepeltek a mieink, hisz a Sportklub első csapata (Tűzhányi, Trenea, Baloş, File) a harmadik helyet szerezte meg a Steaua és a Temesvár mögött, míg a Muresan, Moisuc, Ardelean, Târgovăţu összetételű második gárda a szenzációs negyedik helyen végzett.

Ezzel kialakult a Szuperliga második körének a csoportbeosztása is. Az A csoportban a Steaua I. és II, a Sportklub II. és a Kolozsvár, a B jelű kvartettben a Temesvár, a Sportklub I., a Ploiesti és a Ramnicu Valcea szerepel majd.

A csoportban mindenki játszik mindenkivel, a két első az aranyéremért, a másodikok a bronzért (és így tovább) folytatják aztán a küzdelmet.



Ezúttal a Sportklub férfi versenyzőin volt a sor


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: