2009-01-19 17:30:08• hírek • Parajdi Andrea

Kérvényezhető a családi segély

Az alacsony jövedelemmel rendelkező, gyerekeket nevelő szülők, a Szociális Közszolgáltatási Osztálynál kérvényezhetik az állam által biztosított családi segélyt.

A kormány a 236/2008-as sürgősségi rendeletében megemelte a családi segély mértékét, és módosított a korábban megjelölt jövedelemhatáron is. A változtatások értelmében minden olyan család, ahol az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 423 lejt, kérelmezheti a gyerekek után járó állami segélyt.

A.juttatások meghatározásakor két kategóriába sorolják a családokat. Azok a szülők, akik különböző okok miatt egyedül nevelik gyerekeiket nagyobb támogatásra számíthatnak. Az egyedülálló szülők részére egy gyerek után 70, kettő után 80, három után 85, illetve négy vagy több gyerek esetében 90 lej a havonta biztosított segély mértéke.

A családi segélyt csupán 18 év alatti fiatalok szülei kaphatják meg, amennyiben a jövedelemigazolásuk is megfelel a kritériumokat. A segély biztosításának jóváhagyása után, a támogatásban részesülő szülők háromhavonta kötelesek bemutatni, egy friss keltezésű kereseti bizonylatot, valamint egy iskolalátogatási igazolást.

Az Ilisesti sétány 4 szám alatt található, Szociális Közszolgáltatási Osztálynál (SPAS) minden kedden és csütörtökön, 9 és 14 óra között lehet letenni a kérvényezéshez szükséges dokumentumokat. Eddig Szatmár megyében 335, gyerekét egyedül nevelő szülő, illetve 167, kevés jövedelemmel rendelkező család kérelmét hagyták jóvá.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: