2019-06-21 12:27:27• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Elsőfokú viharriasztást adtak ki: Szatmár megye is érintett

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 35 megyéjére, és vasárnap estig meghosszabbította a szeszélyes időre vonatkozó figyelmeztetését is - adta hírül nemrégiben az Agerpres hírügynökség. Az ANM figyelmeztetése szombaton hajnali 3-ig érvényes.

Az előrejelzés szerint a fentebb említett időszakban a Bánságban, a Körösök-vidékén, Máramarosban, Erdélyben, Moldvában, Olténia legnagyobb részén és Havasalföld és Dobrudzsa északi részein villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, helyenként a 40-60 litert négyzetméterenként.




Másrészt, az ország nagy részére fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben vasárnap 23 óráig. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: