2020-01-07 10:07:14• hírek • Bede Emőke

Elsőfokú ítéletet hirdettek az idős házaspárt kifosztó férfi ügyében

Minősített rablás és szexuális erőszak kísérletének elkövetése miatt három év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a nagykárolyi bíróság egy szatmári férfit – közölte hétfőn az adevarul.ro.

A 38 éves K. Károlyt azzal vádolják, hogy 2019 augusztusában, az éj leple alatt bemászott egy mezőteremi házba, hogy kifossza az ott lakó idős házaspárt. A maszkot viselő rabló épp két nejlonszatyorba halmozta az odabent talált értékeket, ám ténykedése során tetten érte őt a házaspár női tagja. A lebukás veszélye nem rettentette el a bűnözőt, mi több, arra kérte az asszonyt, hogy létesítsen vele szexuális kapcsolatot. Hogy a férfi mennyire komolyan gondolta ezen szándékát, mi sem bizonyítja jobban, minthogy letolta nadrágját, majd az idős hölgyet az ágyra nyomta. A nő azonban idős korára való tekintettel elutasította a férfi közeledését, mondván, ha erre valóban sor kerül, akkor abba ő egészen bizonyosan belehal. Biztos, ami biztos, az asszony lábával is lökött egyet támadóján, aki ezt követően jobbnak látta feladni e tervét.


Mindezek után a férfi egy fekete gumikesztyűt húzott kezére, mellyel érthető módon csak még jobban megrémítette az asszonyt. Ám a férfi szerencsére nem bántotta a nőt,  hanem csak egy rozsdamentes acélból készült hurkatöltőt pakolt még szatyrába, egy dobozkából pedig további 75 lejt emelt el. Távozása előtt egy fejkendővel bekötötte a sértett száját, azzal fenyegetve meg az asszonyt, hogy ha kiabál vagy értesíti a rendőrséget, őt és férjét is megöli – mesélte az áldozat a nyomozóhatóságnak.


Az idős házaspárt kifosztó férfit fenyegetőzése ellenére sikerült rövid időn belül kézre keríteni, hiszen szemtanúk többször is látták már az érintett ház körül ólálkodni. Mi több, a nyomozás során az is kiderült, hogy az elkövetőtől nem idegen a bűnözés: az 1999 és 2013 közötti időszakban többször is elítélték már különféle bűncselekmények miatt. Legutóbb példáaul 7 évnyi szabadságvesztést szabtak ki rá, ám 2017 nyarán feltételesen ismét kiengedték.


A 2019 nyarán elkövetett bűncselekmények miatt a nagykárolyi bíróság nemrégiben 3 év 8 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a visszaeső bűnözőt, illetve arra is kötelezték, hogy térítse meg az idős házaspárnak okozott, 500 lejes kárt. Az ítélet még nem jogerős, az ügy másodfokon folytatódhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: