2013-06-18 16:30:43• hírek • Szatmár.ro

Első osztályú csapat vezetőedzője lett Miriuta

Zöld mezben Miriuta László (Vasile)
Zöld mezben Miriuta László (Vasile)

A román első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Ceahlaul Piatra Neamt vezetőedzőjeként folytatja pályafutását Miriuta László (Vasile Miriuta) korábbi magyar válogatott labdarúgó.

A moldvai csapat kedden mutatta be az új vezetőedzőt, akivel két szezonra kötött szerződést. A Ceahlaul honlapján közölt nyilatkozatában Miriuta kijelentette, bizakodóan lát munkához új csapatánál, és abbéli meggyőződését hangoztatta, hogy fegyelmezett munkával a Ceahlaul a legutóbbinál - a bennmaradás kiharcolásánál - jobb eredményt érhet el a román élvonalban.

A volt középpályás elégedetten nyilatkozott a piatra neamti stadionban biztosított feltételekről, hozzátette, a németországi másodosztályban sem rendelkezik mindegyik csapat hasonló lehetőségekkel.

Miriuta szülővárosa, Nagybánya csapatában kezdte labdarúgó pályafutását, majd 1991-ben a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult. Innen került 1992-ben Magyarországra, ahol a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott. 1998-tól Németországban folytatta pályafutását - előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban -, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza.

Megszerezvén a magyar állampolgárságot a magyar nemzeti csapatba is beválogatták, s kilenc mérkőzésen lépett pályára.
Edzői pályafutását a német Energie Cottbus második számú együttesénél kezdte 2011-ben.
A Ceahlaul Piatra Neamtnak a bajnoki hajrában sikerült kiharcolnia az élvonalban maradást azzal, hogy a 14. helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: