2013-06-10 11:05:19• hírek • Szatmar.ro

Szamoskrassó a bajnok, Avasújvárosé a kupa

Egy pazar második félidőt követően a Szamoskrassó 3-0 arányban legyőzte az Óvárit a megyei labdarúgó-bajnokság döntőjében, ezzel megőrizve tavaly megszerzett címét. A megyei kupadöntőben viszont az első félidő bizonyult döntőnek, az Avasújváros akkor megszerzett két góljára Pusztadaróc már csak eggyel tudott válaszolni a szünet után.

A vasárnap délután 17.00 órakor az Olimpia-stadionban megkezdődött bajnoki döntő első félideje kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, ahol egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A szünet után azonban Maxim beadásában Szántó ért bele olyan szerencsétlenül, hogy a labda saját kapujába került. Ez olyannyira megtörte az Óvárit, hogy az utolsó fél órában Ritli egy duplával magabiztossá tudta tenni a Szamoskrassó győzelmét. Ezzel a krassói Somesul megvédte tavaly megszerzett címét, míg az óvári Somesul tizenegy, zsinórban megnyert meccs után először veszített a fiatal edző, Botos Sándor irányítása alatt.

Ünneplő szamoskrassói csapat

A három órával korábban kezdődött kupadöntőn is történt egy címvédés, ám vélhetően ennek kevésbé örült az érintett csapat: a Pusztadaróc ugyanis a tavalyi finálé után idén is vesztesen hagyta el a pályát - megőrizve ezzel ezüstérmét.

Boldog szamoskrassói szurkolók

A bajnoki döntővel ellentétben ez a meccs az első félidőben dőlt el, amikor Avasújváros Demian és Campan révén bő fél óra leforgása alatt két gólos előnyre tett szert. Hiába volt még hátra egy teljes óra, az elődöntőben az Érkávásnak nyolcat (8-1 lett a vége) rúgó pusztadaróciak csak egyszer tudtak kapuba találni. Bob 82. percben szerzett találata izgalmassá tette a hajrát, ám a gólhoz az újvárosiak álltak közelebb, Batfalschi azonban a kapufát találta el.

Ünneplő újvásori csapat

Szatmár megyei bajnokság döntője:

Szamoskrassói Someşul-Óvári Someşul 3-0
gólok:
Szántó (48. - öngól), Ritli (68., 88.)
Szamoskrassó: Dobrai - Farcas, Nichita, Raţ, Giurgiuman, Maxim, Sabou, Timoc, Ritli, Bozsó, Berci. Cserék: Cadar, Negrean, Merce, Birta, Ghetea, Domokos, Socaci
Óvári: Socaciu - Pintye, Szántó, Salagean, Saraz, Gecse, Dallos, Puţi, Pop, Tóth, Tripon. Cserék: Pop, Lauran, Nagy I., Lihet, Ile, Fernea.

Szatmár megyei kupa döntője:

Avasújvárosi Talna-Pusztadaróci Recolta 2-1
gólok: Demian (15.), Câmpan (32.), illetve (Bob 82.)
Avasújváros: Nagy - Batfalschi, Cozma I., Lung, Cseh, Campan, Demian, Pajzos, Kovács, Erdei, Cozma Cr. Cserék: Büte, Erdei A., Istvánfi L., Erdei M., Ilban, Istvánfi A., Pop.
Pusztadaróc: Osan - Coman, Végh, Kővári, Petric, Bumb, Simon A., Jakkel, Mester N., Buia, Bob. Cserék: Peneghi, Kovács I., Boje, Mocanu, Lakatos, Mester S., Vincze.

Újvárosi szurkolók

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: