2013-07-30 17:34:20• hírek • Szatmar.ro

Első országos kupameccsére készül az Avasújváros

Első országos kupameccsére készül az Avasújváros labdarúgócsapata: a Talna a harmadosztályú Zilahi FC-t látja vendégül szerda délután 17.30 órai kezdettel.

Miután történelme során első alkalommal megnyerte a Román Kupa megyei szakaszát, a Dacian Nastai edzette csapat történelme egy újabb mérföldkövéhez ért: első alkalommal léphet pályára a sorozat országos szakaszában. Annak is rögtön a második fordulójában.

A kiírás szerint az Avasújváros az első fordulóban kellett volna kezdje szereplését, csakhogy ellenfele, a télen Gyulafehérvárról Boroskisjenőre költözött Europa időközben megszűnt. Így hát a Zilahi FC lesz a történelmi ellenfél. Amennyiben sikerülne a bravúr, a harmadik fordulóban borítékolhatóan már egy második osztályú együttessel csapna össze Talna.

Az avasújvárosiak már egy hónapja készülnek a nagy meccsre. Az elmúlt hetekben több felkészülési mérkőzést is játszottak. Ezeken előbb 2-0-ás vereséget szenvedtek az Olimpiától, majd 5-4-re verték a Csengert. A szomszéd város csapata egy 6-2-vel vágott vissza, majd a hétvégén egy félig gálameccsen 8-4-re győzte le a Talna a testvérfalu Kallósemlyén együttesét.

„Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésünk. Az ellenfélről nem sokat tudunk, de nem is velük akarunk foglalkozni. A saját játékunkat kell játszanunk, aztán meglátjuk ez mire lesz elég. Nekünk nincs vesztenivalónk, a kupában minél messzebb akarunk jutni", fogalmazott Büte Pál klubelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: