2008-08-10 11:44:57• hírek • Szatmar.ro

Első nap: egy román arany

A XXIX. nyári olimpia nyitónapja meghozta az első román aranyérmet: Alina Alexandra Dumitru a női cselgáncs 48 kg-os kategóriájában bizonyult a legjobbnak.


A román férfi tornászcsapat bejutott a döntőbe, mint ahogy Flavius Koczi is egyéni összetettben és lóugrásban. Marian Dragulescu is bejutott a döntőbe lóugrásban és talajon, Razva Dragulescu pedig gyűrűn. Szintén döntős a Goergeta Andurache – Viorica Susanu evezős páros. A női kézilabda csapat magabiztosan verte Kazahsztánt 31-19 arányban.
A magyar oldalon a legnagyobb eredmény a női kézilabda csapat biztos győzelme a svédek ellen (30-24). Cseh László és Kiss Gergely bejutott a vasárnapi 400 méter vegyes úszás döntőjébe. Csernoviczki Éva cselgáncsban a hetedik helyet szerezte meg. Nagy Orsolya kardvívó 14, Tóth Anikó sportlövő pedig 35. lett. Az országúti kerékpárversenyen Kusztor Péter a 66. helyen végzett a 143 indulóból, míg Bodrogi László nem ment végig, tartalékolva az egyéni időfutamra. Az első versenynapon hét aranyat osztottak ki. Ebből Kína kettőt (férfi sportlövés, súlyemelés), az Egyesült Államok (női kard), Spanyolország (kerékpár), Csehország (női sportlövészet), Korea (cselgáncs) és Románia egyet-egyet vitt el.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: