2008-09-15 16:43:45• hírek • Szatmar.ro

Első nap az iskolában

Szeptember 15-e az a nap, amelyet rendszerint vegyes érzésekkel fogadnak a diákok. Egyrészt vége van a nyári szünetnek és kezdődik a folyamatos tanulás, másrészt viszont újra összeverődik a régi csapat, s hetekig van miről mesélni egymásnak. Hétfőn a diákok örömére, vagy bánatára mindenesetre kezdetét vette az idei tanév.

Szatmár megyében körülbelül 55 ezer diák kezdte meg a 2008/2009-es tanévet, ebből 16 ezren magyar tagozaton tanulnak. Az pontosan, hogy melyik oktatási intézmény hány diákot számlál, csupán az októberre várható végleges összesítéskor lesz egyértelmű.

 

A nyári szünetben Szatmár megyében a 337 tanintézmény közül 68-at újítottak fel, így a legtöbb diák uniós normák közt kezdhette meg az új tanévet. Az is pozitívum, hogy ebben a tanévben minden érintett településen működnek majd iskolabuszok, illetve a megyénkben a tej és kifli program körül sincsenek problémák, ugyanis kedden már minden jogosult diák hozzájut az adagjához.

Minden tanintézmény maga határozta meg a szeptember 15-i évkezdés időpontját, s a legtöbb helyen a délelőtti órákban véget is ért a megnyitó. A rendszeres tanítás keddtől kezdődik. A két felekezeti líceum, a Szatmárnémeti Református Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont, templomaikban egy szentmise keretein belül köszöntötték az új tanévet. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói hagyományaikhoz hűen az iskolaépületében gyűltek össze.

A tanév idén 35 hétből áll, az utolsó tanítási napot június 12-én tartják. Az első félév január végén zárul, míg a második február 9-én veszi kezdetét.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: