2014-10-10 16:22:26• hírek • Szatmár.ro

Első missziós konferencia

"Növeld bennünk a hitet" Lk 17,5 mottóval tartották a Pápai Missziós Művek első romániai konferenciáját október 7. és 10-között.

A Bukarest melletti Ciofliceni-ben található sarutlan karmelita kolostor adott otthont a Pápai Missziós Művek első romániai konferenciájának. Október 7. és 10-e között a különböző katolikus egyházmegyék képviselői találkoztak és tanácskoztak a missziós tevékenységek megvalósulásáról. A programban az előadások mellett az egyházmegyék missziós tevékenységének bemutatása, csoportbeszélgetések, műhelymunka, imák és szentmisealkalmak is szerepeltek.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyét Ft. Román János nagybányai esperes és Sr. Manuela Zerbi, a Jézus Szíve Kisleányai rend nagybányai rendházának tagja képviselte. Ahogy Manuela nővér elmondta, a konferenciának fontos része volt az a kérdés, hogyan építik be a különböző egyházmegyék pasztorális tevékenységükbe a missziót, hogyan buzdítanak a népek missziójára. Megfogalmaztak továbbá javaslatokat a missziós tevékenységre vonatkozólag, melyeket továbbítottak a romániai katolikus püspökök felé. Mint elhangzott, hasonló konferenciát kétévente terveznek a jövőben tartani.

A Pápai Missziós Művek a katolikus Egyház legnagyobb központi segítő szervezete, amely négy ágazatán keresztül: Hitterjesztés Műve, Szent Péter Apostol Műve, Szent Gyermekség Műve és Missziós Unió koordinálja és támogatja Krisztus egyházának missziós küldetését.

A négy ágazat elsődleges és alapvető célja azonos: Jézus Krisztus evangéliuma elterjedésének legszorosabb értelemben vett támogatása, előmozdítása. Az evangelizáció, a missziós tanúságtétel lelki és anyagi támogatásban is kifejeződik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: