2014-06-24 17:52:27• hírek • Szatmár.ro

Első ligás röpicsapata lesz Szatmárnémetinek

Az A-osztályos hely a szatmári női röplabdacsapat ölébe hullott.

Ugyan a jászvásári Miroslava megnyerte az A1 osztályban való szereplés lehetőségét, ám nem szándékszik élni ezzel, ezért a szövetség a szatmárnémeti CSM-ADEP női kosárlabdacsapatát kérte fel az élvonalban való szereplésre. A felkérés igen-igen meglepő volt, ám miután a sportklub vezetői konzultáltak Dorel Coica polgármesterrel és az áldását adta a magasabb költségekkel járó bajnokságban való szereplésre, visszajeleztek: indulnak az A1-es bajnokságban.

Ezzel a szatmári röplabda történetében először lett első ligás női röplabda-csapata a városnak.

Az élvonalbeli szereplés több kiadással jár, mint az eddigi bajnokságok, emiatt a röplabdaklub elnöke mindenképpen szponzorokat szeretne bevonni, hogy a polgármesteri hivatal támogatása mellett újabb összegek follyanak be, amiből a keretet erősíteni is tudják. Az előzetes számítások szerint az első ligás bajnokságban való szereplés költsége egy idényben 750-800 ezer lej lehet.

"A klub vezetőségével megállapodtunk abban, hogy három tapasztalt röplabdázót igazolunk az országból vagy külföldről. Lehetséges, hogy a szovjet utódállamokból szerzünk játékosokat, mert azok nem nagyon drágák" - nyilatkozta Adrian Pricop, a csapat edzője.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: