2012-04-17 15:50:51• hírek • Póti Orsolya

Tizenhét országból érkeznek ebek és gazdik a kutyakiállításra

Idén is megrendezik Szatmárnémetiben a régió legnagyobb kutyás rendezvényét, a dupla CACIB kutyakiállítást. A benevezőket és a kutyabarátokat április 21-22-én várják a Somesul Stadion területére.

A Szatmári Ebtenyésztők Egyesülete április 21-22. között rendezi meg Románia egyik legrangosabbnak számító kutyakiállítását, mely évről évre egyre több érdeklődőt vonz az országból és a határokon túlról. Az idei rendezvényre úgy tűnik, hogy többen érkeznek mint bármikor, hiszen tizenhét országból iratkoztak be résztvevők - tudtuk meg Dr. Molnár Zsolttól, a Szatmári Ebtenyésztők Egyesületének elnökétől.

A kutyakiállítás megszokott vendégei, az ukrán, a magyar, az orosz és fehérorosz kiállítók mellett a bírói testület is vegyes lesz. A rendezvényre érkeznek neves küllembírók Olaszországból, Portugáliából, Magyarországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Litvániából sőt Dániából is.

Dr. Molnár elmondása szerint szombaton összesen 753 kutyát fognak bemutatni, vasárnap pedig 763 kutya közül választják ki a legszebbeket, valamint Szatmár legszebb kutyáját.

„Az idei rendezvény az eddigieknél is színvonalasabb lesz, hiszen olyan távoli országokból neveztek be versenyzők, mint Kazahsztán és Finnország. Nagyon nívós társaságra számíthatunk, ugyanis többnyire olyan kutyák érkeznek, akik különféle neves kiállítások győztesei" - mondta el az egyesületi elnök.

A remek hétvégi programnak számító kutyakiállítás szombaton és vasárnap 10 órától veszi kezdetét a Somesul Stadion területén. A különleges kutyafajták mellett izgalmas kutyás bemutatókra is sor kerül az Alpha K9 Kutyakiképző iskola szervezésében, szombaton pedig egy különlegességnek számító program, a Dog Dancing bemutató várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: