2012-09-10 09:41:22• hírek • Szatmár.ro

Első lett Miskolcon Szatmárnémeti legképzettebb kutyája

Kálit, a 2 éves dobermann szukát Román József, a Dog for Life vezetője képezte ki.

Szeptember 9-én, a magyarországi kutyakiképzés egyik fellegvárában, Miskolcon tartottak BH és kísérő kutya vizsgát, melyet rendhagyó módon versenyszerűen rendeztek meg, a dobogós ebek pedig kupát is kaptak - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Román József kutyakiképző. A szatmári kutyás Vértes Szabolcs és Vértes Ági kutyájával jelentkezett a versenyre, s velük együtt vett részt a versenyen.

A vizsga során a városi közlekedésben való helyes magatartást, emberekkel és kutyákkal való szocializációs szintet is tesztelték, míg a technikai engedelmességi résznél azt vizsgálták, a kutya mennyire sajátította el a szabadon követést, a menet közben "ül" parancsot otthagyással, menet közbeni feküdj parancsot behívással és várakoztatással. Olyan nehéz feladatot is sikeresen kellett ellátnia a kutyának, mint a legalább 10 perces helyben maradás, úgy, hogy a gazda több mint 100 méterre távolodik a kutyától, ráadásul a kutyát több zavaró tényező is befolyásolja.

- Meglepetés volt számomra, hogy a helyi kutyaiskolát és az ottani profi kutyásokat is meg tudtuk előzni, hiszen köztudott, hogy Miskolcon nagyon nagy múltra tekint vissza a kutyázás - a miskolci speciális mentőkről és Mancsról valószínűleg mindenki hallott már. A technikai engedelmességi vizsgán saját gazdája vezette fel Kálit, ami számomra, mint kutyakiképző számára, talán a legnagyobb eredmény. Ezen a vizsgán a lehetséges 100 pontból Kálinak 93-at sikerült megszereznie, ezzel ő lett az első helyezett.

Román József és Káli

Bizonyítvány

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: