2009-07-22 16:04:54• hírek • Parajdi Andrea

Első lépés a decentralizálás felé

Ötvenegy egészségügyi alkalmazott bérezését vállalta át a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal - az erről szóló határozatot szerda délelőtt írta alá az Önkormányzat és a Közegészségügyi Hivatal.

A decentralizáció első lépéseként Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala felvállalta 51 egészségügyi alkalmazott bérezését. Köztük általános orvosok, egészségügyi közvetítők és oktatási központokban dolgozó asszisztensek is szerepelnek. Az erről és az egészségügy decentralizálásáról szóló rendelettel azonban jelen pillanatban sem ért egyet a helyi vezetés.

-Országos szinten sokan nem kívánnak eleget tenni ennek az előírásnak, mi is csupán azért mentünk bele a szerződés megkötésébe, mivel komoly szakembereknek a bérezése függött a döntésünktől, azt azonban továbbra is hangsúlyozni fogjuk, hogy az egészségügy decentralizációjával úgy, ahogyan most a kormány elképzeli nem értünk egyet - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester.

Ilyés ezúttal is kihangsúlyozta, az Egészségügyi Minisztérium még mindig nem határozta meg, milyen keretek között, és milyen értékű anyagi hozzájárulással valósítja meg a mostanság túlzottan erőltetett decentralizációs folyamatot.

„Még a minisztérium sem tudta úgy megszervezni az egészségügyi szolgáltatásokat, hogy azok minőségi színvonalon működhessenek, folyamatosan problémák vannak a betegellátás körül. Most pedig azt várják el a helyi Önkormányzatoktól, hogy úgy teremtsék meg az egészségügyi szolgáltatásokat, ahogyan az az elmúlt húsz év alatt még nekik sem sikerült"-fejtette ki elégedetlenségét a polgármester.

-Ha nem kapunk elegendő pénzbeli támogatást, elképzelni sem tudom mi történhet a helyi egészségüggyel, hiszen a városnak semmilyen anyagi kerete sincsen, amit felhasználhatna erre a célra. A lakosságot nem kötelezhetjük arra, hogy több adót fizessenek, így máshonnan kell elvonnunk összegeket, egy lehetséges megoldás van: ha fejlesztésekre nem tartalékolunk - szögezte le a polgármester a nem megfelelően kezelt decentralizálás lehetséges hátrányait.


A decentralizáció első lépéseként Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala felvállalta 51 egészségügyi alkalmazott bérezését.
A decentralizáció első lépéseként Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala felvállalta 51 egészségügyi alkalmazott bérezését


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: