2005-11-09 13:11:28• hírek • Szatmár.ro

Börtön bibliaárúsításért

Tiltott bibliaárulásért 3 év börtönbüntetést kapott egy protestáns lelkész Kínában.

 

Kínában több éves börtönbüntetést kapott az illegális protestáns egyház egyik lelkésze tiltott biblia-árusításért.
Három év börtönbüntetésre ítélték Pekingben a független protestáns egyház egyik lelkészét, mert titokban bibliákat, illetve más vallási tartalmú írásokat sokszorosított – jelentette a hongkongi South China Morning Post. A bíróság az vádjában bűnösnek találta a lelkipásztor 33 éves feleségét, és annak 37 éves bátyját is. Az asszonyra két év, a férfira 18 hónap elzárást szabtak ki. A lelkész sógorának feleségét, akit szintén perbe fogtak, felmentették, a hivatalos indoklás szerint azért, mert rokonai ellen vallott.

A négy embert tavaly szeptemberben vette őrizetbe a rendőrség, miután egy raktárban 200 ezer bibliát találtak. A család egyik védője, a nagyrészt emberjogi kérdésekkel foglalkozó Gao Zhisheng meglepően soknak találja a több éves börtönbüntetést és az összesen kiszabott, átszámítva nagyjából 11 millió forintos pénzbírságot, mivel – állítása szerint – semmilyen bizonyíték sem támasztja alá, hogy a bibliákért pénzt kaptak a vádlottak.

Ettől függetlenül az ítélet szerint a lelkipásztor bibliák millióit adta el – ismertette az ügyvéd, majd hozzátette, a hatóságok ürügyként használták fel a gazdasági vádakat a politikailag, vallásilag másként gondolkozó emberek ellen. A család fellebbez, Gao Zhisheng szerint nagy eséllyel csökkenthető a lelkipásztorra kiszabott börtönbüntetés hossza, teljesen egészében azonban nem mentesülhet az elzárás alól – mondta, mivel a biblianyomtatáshoz be kellett volna szereznie az illetékes hatóság előzetes engedélyét.

MR

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: