2009-11-14 18:41:27• hírek • Parajdi Andrea

Első helyen a szatmár - kültelkiek

A Szatmári Református Egyházmegye immár harmadik éve nem szalasztja el megszervezni a bibliaismereti vetélkedőjét a gyülekezetek fiataljai számára. Idén hat gyülekezettől érkeztek versenyzők, akik november 14-én, szombaton mérték össze a tudásukat.

Az idei vetélkedőn Mózes első könyvét kellett igazán ismerniük a fiataloknak, ugyanis minden feladat a Biblia ezen fejezetéhez kapcsolódott. A versenyben résztvevő négy fős csapatok Ombodról, Mikolából, Szatmárgörbedről, Batizról, Szárazberekről és a Szatmár-Kültelki gyülekezettől érkeztek.

Ezúttal is érdemes volt komoly odafigyeléssel megoldani a feladatokat, hiszen a legjobb csapat a jövő évben ingyenesen vehet részt a Nagytarnán megszervezésre kerülő Ifjúsági Keresztény Táborban. Sőt, mindez még nem minden hiszen egy hét múlva a győztesek a vetélkedő területi döntőjén is megmutathatják bibliaismereti tudásukat, amelyet az Érmelléki Egyházmegyében Magyarkécen szerveznek meg, és ahol mind a kilenc egyházmegyéből jelen lesznek a helyi szinten legjobban szerepelt fiatalok.

Idén -mondhatni a hagyományhoz hűen -ismét a Szatmár-Kültelki ifjak bizonyultak a legfelkészültebbeknek. Második helyen a szatmárgörbediek végeztek, míg a dobogó harmadik fokára a mikolaik jutottak.

A szervezők elmondása szerint a bibliavetélkedővel nem csak azok nyertek, akiket jutalmaztak is a teljesítményükért, hiszen a verseny mindenki számára lehetővé tette, hogy még többet tanulhasson a Bibliából: "az elvetett mag egyszer pedig úgyis kinyílik".


Szombaton zajlott a Református Egyházmegye Bibliaismereti vetélkedője
Szombaton zajlott a Református Egyházmegye Bibliaismereti vetélkedője


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: