2011-05-12 14:41:30• hírek • Szatmar.ro

Első győzelmére hajt a VSK

Utolsó hazai meccsére készül a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata, amely péntek délután 17.00 kezdettel a Nemzeti Liga 23., utolsó előtti fordulójában a Székelyudvarhelyet fogadja. A szatmáriak még soha nem tudták legyőzni a székelyföldi gárdát és a papírforma ezúttal sem nekik kedvez. Több okból sem.

Egyrészt, a VSK a bajnoki tabella nyolcadik helyét foglalja el, míg az udvarhelyiek a második pozíciót birtokolják. Másrészt viszont amíg a szatmáriak kilenc ponttal vezetnek a Bukaresti CSM előtt, ám három ponttal vannak lemaradva a Pandurii mögött, így már szinte biztosan nem változik a tabellán elfoglalt pozíciójuk. Ezzel szemben a sokáig élen álló Székelyudvarhely csak kettő, illetve három ponttal vezet az őt üldöző Suceava illetve Krassó-Szörény előtt, így nekik nyerniük kell ahhoz, hogy megszerezhessék az ezüstérmet. Ennél fényesebb medália már nekik sem jöhet össze, hisz a Konstanca magabiztosan, hét ponttal vezeti a pontvadászatot.

„Nagyon jó csapat, nemhiába állnak második helyen a bajnokságban. Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen ha a székelyudvarhelyiek nem nyernek Szatmáron, akkor elveszítik a második helyet. Persze, hogy nagyon szeretnénk nyerni, de ilyenkor a bajnokság végén már fáradt a csapat, és nehéz motiválni a fiúkat" - nyilatkozta Palkó János szakvezető.

A két együttes eddig háromszor csapott össze egymással a bajnokságban, és amint arról már esett szó, a VSK egyszer sem tudott nyerni. Nem tudja esetleges első győzelemhez segíteni csapatát pénteken Cosmin Libert, aki izomhúzódása miatt biztosan nem lehet ott a pályán.

Nemzeti Liga, 25. forduló, péntek:
Szatmárnémeti VSK-Székelyudvarhelyi HC
Steaua-Suceavai Bucovina (DigiSport, 18.00)
Szombat: Konstancai HCM-Nagyváradi CSM
Bukaresti CSM-Tg. Jiu-i Pandurii
Resicabányai UCM-Brassói Dinamo
Bákói Ştiinţa-Kolozsvári U Transilvania
Temesvári Poli-Nagybányai HC Minaur

Az utolsó forduló (május 21.):
Nagybánya-Szatmárnémeti
Suceava-Temesvár
Székelyudvarhely-Bákó
Kolozsvár-Resicabánya
Brassó-Bukaresti CSM
Tg. Jiu-Konstanca
Nagyvárad-Steaua

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: