2012-06-26 19:45:19• hírek • Szatmár.ro

Első fokon börtönbüntetés Mariana Popának

Mariana Popa
Mariana Popa

Ítélet született a "3 százalék kenőpénz a PDL-nek" ügyben: mindhárom érintettnek börtönbe kell vonulnia.

Egyetlen vádlott, de ügyvédeik sem jelentek meg a bíróság előtt kedden, amikor a sajtó által csak  "3 százalék kenőpénz a PDL-nek" néven emlegetett ügyben ítéletet hirdettek. Igaz, az ítélet nem jogerős, a vádlottaknak tíz napjuk van a fellebbezésre. Erre pedig nagy valószínűséggel sor is kerül majd, hiszen az ügyben érintett mindhárom személyt letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyben tavaly novemberben emeltek vádat a korrupcióellenes ügyészek. Az ok: a sárközújlaki óvoda felújítása kapcsán az akkor még a Megyei Közpénzügyi Igazgatóság vezető-helyettese, Ioan Ulici a munkálatok árának a 3 százalékát kérte az avasfelsőfalui üzletembertől, Vasile Strangótól, hogy közvetítsen a vállalkozó és Mariana Popa főtanfelügyelő között, hogy Strango mihamarabb megkapja a munkáért járó 100 ezer lejt. Az összeg 3 százaléka, azaz 3000 lej a PDL kasszájába vándorolt.

Ioan Ulici hatalommal való visszaélés miatt 1 és és 10 hónap börtönbüntetést kapott, illetve kenőpénz elfogadására való felbújtás miatt további két évre ítélték. A két büntetést azonban "összeolvasztották", így 2 év börtönre ítélték. Vasile Ştrangonak 1 év és 8 hónapot kell börtönben töltenie, Mariana Popát kenőpénz elfogadása miatt egy év és tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A három személynek továbbá fejenként 4000 lejt kell kifizetniük perköltségként.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: