2015-04-30 16:05:05• hírek • Szatmár.ro

Május végéig tekinthető meg a Gyermekek Palotájának kiállítása

Immár harmadik alkalommal nyílt közös festészeti kiállítás a Budapesti Batthyányi Lajos Általános Iskola  és a  a Szatmárnémeti Gyermekek Palotája 12-16 éves diákjainak alkotásaiból. A tárlatnak a Kossuth-kertben található Zöld Ház ad otthont.

A munkák két felkészítő tanár felügyelete alatt  készültek: a Gyermekek Palotája részéről Szemák Zsuzsa, míg a Batthyányi Lajos Általános Iskola részéről Rainer Máté igyekezett egyengetni a gyerekek ecsetét.

A megnyitó színvonalát emelte a Gyerekek Palotájának gyerekkórusa, a fiatalok Gál Anna Mária tanárnő vezetésével román, angol és ukrán dalokat énekeltek.

„A két intézmény kapcsolatának kezdete, 2002 óta immár harmadik éve találkozunk a diákokkal Budapesten és Szatmárnémetiben és közösen kiállítást szervezünk a diákok munkaiból. Idén először Budapesten voltunk, aztán a budapesti diákok, összesen heten, jöttek Szatmárnémetibe Rainer Máté tanár úrral. A Zöld Házban 24-én volt a kiállításmegnyitó, ahol egyúttal a Föld napját is megünnepeltük", nyilatkozta Hrenyu Péter, a Gyermekek Palotájának aligazgatója.

A kiállítás mellett egyéb élmény is érte a gyerekeket, hisz szombaton közösen megnézték Avasfelsőfalut, a szaploncai vidám temetőt, Mária-völgyét és Vámfalut.

A közel 50 rajzból és festményből álló, különböző technikákkal készült kiállítás májusban tekinthető meg a Zöld Házban.

A kiállításhoz hozzájáruló szatmárnémeti diákok névsora:
Póti  Vivien , Póti Kevin , Lázár Dávid , Stier Beatrix , Vári Renáta , Bartók Boglárka , Várodi Alexandru .Felkészítő: Szemák Zsuzsa festőművész.

A budapesti diákok: Derczy Abigél, Herrmann Hanna, Holló Dorka, Kis Enikő , Pekő Csenge, Schlesinger Dana, Törőcsik Lili Dorka. Felkészítő: Rainer Máté festőművész .

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: