2015-04-22 13:30:22• hírek • Szatmár.ro

Első és harmadik helyen a Hám János diákjai az országos vallás tantárgyversenyen

Marosvásárhelyen 2015 április 7-10. között megrendezésre került az Országos Ökumenikus Vallás Tantárgyverseny. A versenyen idén is képviselték magukat a magyar anyanyelvű erdélyi felekezetek: katolikusok, reformátusok és unitáriusok.

Az ünnepélyes megnyitóra kedden került sor a római-katolikus Keresztelő Szent János templomban, ahol Oláh Dénes főesperes, Borsos László tanügyminisztériumi államtitkári kabinet tanácsosa, Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes, és Dr. Jitianu Liviu, a Babeș-Bólyai Tudományegyetem Teológiai Karának tanára, a tantárgyverseny bizottságának elnöke is szót kaptak.

A dolgozatok megírása a Marosvásárhelyi Református Kollégium históriás falai közt zajlott, az eredmények megismertetése pedig a csütörtöki nap folyamán történt. Az ünnepélyes díjkiosztó a református Vártemplomban zajlott, ahol oklevélben, könyv- és pénzjutalomban részesültek a kitűnő eredményt elért diákok.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai kiváló eredményeket értek el. Mindkét résztvevő teológiai szakos diák dobogós helyezéssel térhetett haza: a X.A osztályos Fábián Ármin-Vincentius tavalyi eredményét megismételve ezúttal is első helyet ért el,10,00-es osztályzattal, a XI. A osztályos Mayer Nándor pedig III. helyezést 9,15-ös jeggyel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: