2009-05-12 11:41:35• hírek • Gozner Gertrud

Első díjat nyertek

Múlt hétvégén, május 9.-én Kolozsváron szervezték meg első alkalommal a vadászkutyák képességversenyét, a T.A.N. Derbyt. Az ország minden részéből, összesen 16 kutya mérkőzött meg egymással.

A verseny legjobbja egy szatmári eb, a 8 hónapos Mara névre hallgató drótszőrű német vizsla lett, akit Román József, a Dog For Life Kutyakiképző Iskola vezetője készített fel a versenyre.

A megmérettetés összesen 12 órán át tartott, mely során vízi és területi próbákon mutatták be a kutyák és kiképzőik, hogy együtt mire képesek. Mara, a Román József által kiképzett vizsla 3-4 hektárnyi nagyságú területen képes volt felkutatni és megtalálni a nyulat. A Dog For Life iskola tanítványa bizonyult a mezőny legirányíthatóbb kutyájának, ezzel kivívta a zsűri tiszteletét és a többi kutyatulajdonos szeretetét. Szatmári kutya korábban még nem nyert Romániában ilyen magas címet.

Román József húsz éve foglalkozik kutyák tanításával, ő a megye legeredményesebb kutya-kiképzője. A Dog For Life Kutyakiképző Iskolában vadászkutyák mellett társasági és őrző-védő szolgálatra is készítenek fel házi kedvenceket.

Ugyanakkor az iskola május folyamán egyedülálló ajánlattal várja a szatmári gazdikat, az 50 euró értékű kezdő kutyakiképző csomag ebben a hónapban ingyenes. Az érdeklődök további információt a www.dogforlife.ro honlapon, vagy Román Józseftől, a Dog For Life Kutyakiképző Iskola vezetőjétől a 0744197650 számon kaphatnak.

Román József és Mara az aranyéremmel

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: