2012-07-19 11:54:03• hírek • Póti Orsolya

Első alkalommal rendezik meg a Zenede Tábort

A zenére, a zene fontosságára összpontosít a MADISZ az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő táborában, melynek Nagykároly ad otthont.

"A zenével nemcsak zenét tanulunk. Az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból, félénkségből kigyógyít. Koncentrál, testi-lelki diszpozíción javít, munkára kedvet csinál, alkalmasabbá tesz, figyelemre-fegyelemre szoktat." - vallja Kodály Zoltán. A zenei műveltség megalapozása és fejlesztése érdekében rendezi meg a MADISZ I. Zenede táborát, melynek keretében elméleti előadásokat tartanak majd az oktatók.

Ilonczai Annamária, a MADISZ társelnöke szerint közismert a zene jótékony és fejlesztő hatása a társas kapcsolatokra. A személyiségfejlesztés és esztétikai nevelés különlegesen gazdag lehetőségéről nem lenne szabad lemondani. Lélektani tanulmányokból ismert számos kísérlet, mely azt bizonyítja, hogy növekszik agyunk endorfin termelése zenehallgatáskor, a közös éneklés és tánc során.

„Rendezvényeink miatt szoros kapcsolatot ápolunk a magyar óvodai és iskolai pedagógusokkal. Úgy véljük, nem teljesen kielégítő a pedagógusok zenei képzése. Hiányosságaikból fakadóan (legtöbbjük nem tud egyetlen hangszeren sem játszani) bizonyos zenei alapfogalmak ismeretlenek számukra. Kisebbségi társadalmunknak nagy szüksége van a zenei műveltség megalapozására és fejlesztésére. Ha fejlesztjük az óvodai és iskolai pedagógusok zenei képességeit hatványozottan tettünk nem keveset a jövő generációért, a társadalomért" - véli Ilonczai.

A nyolc napos tábor keretében a csapat augusztus 25-én részt vesz a Nyírbátori Zenei Napokon, a tábor utolsó napjait (szeptember 1-2.) pedig a Nyíregyházi Vidor Fesztiválon tölti, melynek keretében klasszikus és népzenei előadásokat hallgathatnak meg.

A tábor során a szervezők törekednek a rendszerezett zenei ismeretek, általános zenei műveltség átadására, a zenei olvasás és írás alapfokot meghaladó készségének megalapozása és kifejlesztésére, a zenei képességek fejlesztésére, a zenei műszavak és jelentésük megismertetésére. Ezenkívül gyakorlati előadásokra is sor kerül, melynek keretében az oktatók pontos irányelvek alapján tanítják meg a résztvevőket furulyázni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: