2017-01-23 15:52:53• hírek • Kocsis Zoltán

Első alkalommal rendezett szakmai versenyt diákoknak a Zollner

Leitner István és a díjak
Leitner István és a díjak

Első alkalommal szervezett szakmai versenyt diákoknak Szatmár megye egyik legnagyobb elektronikai cége, a Zollner. A gyár nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtsen ezzel.

Leitner István vezérigazgató elmondta, a megmérettetés több célt is szolgál. A gyár immár három éve szorosan együttműködik az Emil Pallade Élelmiszeripari Szakközépiskolával, ahonnan 57 fiatal rendszeresen jár be szakmai gyakorlatra. (További százan pedig általános iskolákból.) Ezzel - és magával a versennyel is - igyekeznek megszerettetni a diákokkal a villamosságot, ugyanakkor természetesen nem titkolt céljuk az is, hogy szakembereket neveljenek ki magának a gyárnak is.

„Elektronika nélkül nincs jövő!. Aki ért az elektronikához, az alakítani tudja a jövőt" - Leitner szavai akár a verseny mottójául is szolgálhatnának.

A megmérettetésen három iskola, az Emil Pallade mellett az Unio - Traian Vuia és az I.C. Bratianu Távközlési Szakközépiskola összesen 19 diákja vett részt - IX., X. és XI. osztályosok. Természetesen három külön korcsoportban bizonyíthatták tudásukat - elméletben és gyakorlatban is. A gyakorlati munka végeredményét haza is vihették ajándékba. Nem ez volt az egyetlen jutalom: az első helyezettek egy forrasztópákát, a második helyezettek egy elektronikus szettet, a harmadikok pedig egy digitális multimétert kaptak.

A kilencedikesek között Simon Lóránd (Emil Pallade) végzett az első helyen Cserepes Sándor (Emil Pallade) és Grigor Marian (Bratianu) előtt. Az eggyel nagyobb korcsoportban Harakály Benjámin bizonyult a legügyesebbnek, Kovács Norbert lett a második, Geng Alex pedig a harmadik, míg a legnagyobbak között Csáki Géza, Iuhasz David és Fifirig Ionut volt a sorrend. Mind a hatan az Emil Pallade diákjai.

Végezetül álljon itt a szervezők névsora, akik nélkül nem jöhetett volna létre a verseny. Elsősorban Leitner István vezérigazgató, aztán Dinga Adriana szaktanfelügyelő, Buda Ecaterina Ildikó, Mureșan Nicolae és Toma Norbert tanárok, illetve a Zollner munkatársai: Rácz László, az iskolázási részleg vezetője, Ghiriti Norbert, a vizsgálati és javítási részleg vezetője, valamint Sárvári Tibor projektmenedzser.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: