2016-06-17 18:32:24• hírek • Szatmár.ro

Első alkalommal búcsúzott két nyolcadik a Hám Jánosban

A Székesegyházban tartott ünnepségen búcsúzott a VIII. A és VIII. B.

Két osztályban összesen 52 diák búcsúzott ideiglenesen az iskolától, hiszen a legtöbben ugyancsak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban folytatnák tanulmányaikat ősztől. A Székesegyházban pénteken tartott ünnepi szentmisén Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök áldását kapták a végzősök.

"Az elmúlt napokban azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnálak jellemezni benneteket?... Röviden talán így, hogy Szivárványos Pisztrángok vagytok. Az elmúlt nyolc esztendőben többször megmutattátok sokszínűségeteket: tanulmányi eredményekben, sportban, zenében. Folyamatos keresésben voltatok, úsztatok sokszor az árral szemben is és eközben mintha az osztálytermetek  néha "gyorsvízű patakká" változott volna. Természetesen ebben a  keresésben mindig ott volt az új iránti érdeklődés és a tudásvágy is, ugyanakkor minden pillanatban saját határaitokat is kerestétek. A pisztráng ragaszkodik a legtisztább vizekhez, és az árral szemben úszik... Reklám óriásplakátok világában élünk, amelyben tudni kell szembe úszni az árral, a belülről jelentkező lehúzó erő és a kívülről vonzó rossz árjával. Az emberi természetnek egyik legalapvetőbb ösztöne az utánzás, éppen ezért nagyon nehéz magányos sziklaként, folyamatosan állni a rossz sodrását, mállasztó hullámzását. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az eltelt időszakban az iskolai közösség, az osztályközösség, illetve tanítók és tanárok, a spiri atyák munkájának köszönhetően pisztráng lelkületű diákokká váltatok. Az a pisztráng aki nem a ,,bulikirályok'' értékrendjét követi, hanem aki eljut egy magasabb szintre és ahol az értékeket nem a divat határozza meg, hanem Krisztus evangéliuma. Az a pisztráng, aki emellett az értékrend mellett tanúságot mer tenni!!!! Nem igaz az, amit igyekeznek kihangosítani számunkra, hogy átlagemberekre van szükség. Nem igaz, hogy együtt kell úszni a céltalanok áradatával" - búcsúzott a nyolcadikosoktól Ádámkó István iskolaigazgató.

A ballagási ünnepség részeként díjazták a tanulásban élen járó diákokat is. Szász Anikó osztályfőnök VIII. A-jában Galambosi Krisztina lett a legjobb, 9,97-es átlaggal. Második díjat kapott 9,95-ös átlagának köszönhetően Rácz Gyopár Boglárka, harmadik díjas lett Riedl-Kovács Jade-Yllva 9,32-es tanulmányi átlaggal.

Hadházi Éva VIII. B-sei közül az első hely megosztva a Nevezi Strangó Dávidé és Gittinger András Lászlóé lett - mindketten 9,98-as átlaggal fejezték be a nyolcadik osztályt. A második Mares Imre lett 9,95-ös átlaggal, a harmadik helyen pedig Szabó Thalmeiner Bence és Jánk Péter Barnabás végzett 9,90-es átlaggal.

Díszoklevélben és könyvjutalomban részesült Pink Jenifer Vanessa - az V-VIII. osztályos diáktanácsosok Jenifert választották a legaktívabb, legtevékenyebb diáktanácsosnak.

A Magis-díjjal az iskola vezetősége azokat a diákokat jutalmazza, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeket érnek el, akik viselkedésükkel jó példát mutatnak diáktársaik számára. A magis szó az ignáci lelkiség egyik kulcsfogalma. Szó szerinti és átvitt jelentése is ez: „többet, jobban, Isten dicsőségére". Magis díjban idén a tantestület döntése alapján Boros Csaba részesült.

A középiskolai 4 év alatt kiemelkedő eredményei elismeréseként díszoklevélben és jutalomkönyvben részesült Gittinger András László 9,98-as átlaggal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: