2012-02-23 11:33:14• hírek • Kocsis Zoltán

Elrontjuk mindig, amit egyszer már megcsináltunk

Azt már megszoktuk, hogy tavaszra alaposan megszaporodnak a gödrök Szatmárnémeti útjain. Az viszont már sokak számára érthetetlen, hogy miért kell ezen eróziós folyamatnak emberi segítséget is nyújtani?

Ha az autós lehajt a Golescu hídról és a Nagypiac mellett szeretne elhaladni, a Báthory (Martorilor Deportatilor) utca rurális viszonyok közepette fogadja: annyi a terméskő, mint egy bányavidéken és annyi a gödör is, mint valami mezei úton. Sőt, a képet szerda óta egy csinos dombocska teszi teljessé.

A gázszolgáltató az elmúlt hetekben több helyütt is felvágta-törte az útburkolatot, munkája elvégzése után pedig egyszerűen terméskővel és kaviccsal helyettesítette az aszfaltot. A Báthory és a Brancoveanu utcák találkozásánál lévő gyalogos átjáró lassan az összes létező oldalról körbe van már „bástyázva". Alig ötven méterrel arrébb egy másik, korábbi beavatkozás nyomán keletkezett seb tátong.

„Azt az utcát szépen megcsináltuk, de sajnos azon a részen rossz állapotban van a gázvezeték, ezért gyakran be kell avatkozni - mondta megkeresésünkre Ilyés Gyula. Amikor gázszivárgás van, akkor természetesen csak utólag engedélyezhetjük a beavatkozást, hisz nincs idő erre várni" magyarázta a polgármester.

A város első embere kijelentette amint kicsit enyhül az idő, azonnal leaszfaltozzák a gödröket. Elismerte ugyanakkor, hogy „az már sose lesz olyan, mint az eredeti, az alapot megbontották, az folyamatosan süllyedni fog".

Szóval, kedves autósok, nincs más hátra, mintsem megvárni a tavaszt. Addig pedig vigyázni kell, hogy az úton heverő terméskövek ne okozzanak jelentősebb kárt autóban, emberben. A kérdés mégis itt motoszkál: Németországban miért nem látni hasonlókat?

Néhány méteren belül három gödör is tátong

Alig ötven méterrel odébb egy másik gödör

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: