2011-11-09 10:20:55• hírek • (x)

Itt az idő, hogy kitakarítsa klímaberendezését

Forró nyári napokon, amikor az ember azt fontolgatja, hogy mégiscsak jó lenne jövőre légkondicionáló berendezéssel felszerelni a lakást, az egyik legsúlyosabb ellenérv általában az a tévhit szokott lenni, hogy ezek a rendszerek nem egészségesek. Ezen hit nem alaptalan, ám csak akkor árthatnak az ember egészségének, ha nem szakemberek és nem szakszerűen szerelték fel.

Csak kevés szó esik például arról, hogy a légkondicionáló berendezéseket úgy kell beállítani, hogy az általa hűtött szoba-terem hőmérséklete és a kinti hőmérséklet között ne legyen több, mint öt Celsius fok különbség. Szintén nagyon fontos az is, hogy a berendezések úgy legyenek beállítva, hogy ne közvetlenül az emberre fújják a levegőt.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a szerkezeteket legalább félévente meg kell tisztítani. Az elpárologtató bordákon keletkezett kondenzvíz ugyanis egy gyűjtő tálba folyik, amelyben idővel vírusok, baktériumok telepszenek meg. Ezt a tálat pedig rendszeresen tisztítani kell! Amennyiben az ember csak hűtésre használja a klímaberendezést, akkor ezt ősszel kell megtenni, amennyiben viszont fűt is vele, akkor fél évente, tavasszal és ősszel ajánlatos kitisztítani a gyűjtő tálat.

Ezt a műveletet szakemberekre ajánlatos bízni és az Eskimo cég folyamatosan az Ön rendelkezésére áll. Sőt, az Eskimo munkatársai nem csak a vírusirtást ejtik meg ilyenkor, de egy általános szervizelést is, így például ellenőrzik többek között a zajszintet, az utántöltést. Mindez hozzájárulhat az Ön berendezésének hosszabb élettartamához. Ezzel pedig az Ön kényelmének növeléséhez.

Ne feledje tehát, hogy az Eskimónál egyet fizet és kettőt kap, erre pedig a legalkalmasabb időszak a tavasz mellett az ősz. Az Eskimo az Ön rendelkezésére áll hétfőtől szombatig 8-16 óra között a 0261-765838-as, a 0371-107831-es vagy a 0728-924170-es telefonszámokon vagy személyesen az Amaci út 36 szám található székhelyen. Keresse továbbá az Eskimót a 0261-765738-as faxszámon vagy a az eskimo_sm@yahoo.com e-mail címen is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: