2017-11-13 12:27:21• hírek • Bede Emőke

Elrettentő mérleggel zárták a hétvégét a közlekedésiek

Enyhébb koccanásokhoz és súlyos balesetekhez is kivonultak a közlekedési rendőrök: szabálytalankodók vagy ittasak voltak a vétkesek.

Még november 10-én risztották a rendőröket egy lázári balesethez, mely során egy személy meg is sérült. A helyszínen megjelenő közlekedési rendőrök kiderítették, hogy egy Szeben megyei 48 éves férfi a túlzott sebesség miatt összeütközött egy szárazberki férfi által vezetett járművel. A baleset következtében utóbbi súlyosan megsérült. Egyik sofőr sem állt alkohol befolyásoltsága alatt, így a vétkes sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.
 

Egy nappal később Apa és Patóháza között történt baleset. A helyszíni nyomozás során kiderült, hogy a patóházi sofőr átsodródott a szemközti sávba és összeütközött az ott közlekedő 33 éves apai vezetővel. Az ütközés következtében megsérült egy 26 éves nő, aki a vétlen sofőr autójában ült. A patóházi férfi ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés ellen indítottak eljárást.
 

Ugyancsak 11-én Mezőteremről futott be segélykérés a rendőrség teelfonszámára. A bejelentés szerint egy személyautó két parkoló kocsival is koccant, majd elhajtott a helyszínről anélkül, hogy tetteiért vállalta volna a felelősséget. Kicsivel később a rendőrök Vezend településen tartóztattak fel egy járművet, amelynek elején ütkozés nyomait vélték felfedezni. Mint a szondáztatás után kiderült, a férfi jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba szállt volna. Leheletében 1,16 mg/l alkoholkoncentrációt mértek. A férfinak volt ideje kijózanodni, ugyanis 24 órás őrizetbe került.

A hétvége során 180 bírásgot osztottak ki a közlekedésiek, ezek összértéke meghaladja a 45 ezer lejt. A pénzbírság mellett 3 sofőr a vezetői engedélyének is búcsút inthetett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: