2018-10-22 17:52:54• hírek • Közlemény

Elrendezték! A kisebbségi tanítók megkapják a nekik járó órabéreket!

Foto: Fotó: Veres Nándor / Székelyhon
Foto: Fotó: Veres Nándor / Székelyhon

Az RMDSZ hivatalos közleménye a weboldalukon közzé tettek szerint: "a kisebbségi oktatás elemi osztályaiban tanító pedagógusok megkapják a plusz órákért járó többletjuttatást"

Az RMDSZ közbenjárásának eredményeként, ma este az oktatásügyi tárca vezetője aláírta azt a miniszteri rendeletet, amely alapján a kisebbségi oktatás elemi osztályaiban tanító pedagógusok megkapják a plusz órákért járó többletjuttatást.

 

A magyar tannyelvű elemi osztályokban tanítók plusz órákért járó fizetését júliusban vonta meg egy miniszteri rendelet, így diszkriminatív helyzet alakult ki: nem biztosították megfelelően a magyar tanítók által megtartott órák után járó bérezést. Az elmúlt években érvényes, méltányos rendszert felborító rendeletet az azóta lemondott Valentin Popa tanügyminiszter látta el kézjegyével.

 

Szabó Ödön elmondta, az RMDSZ-nek a minisztériumban, a parlamentben és más intézményekben dolgozó szakembereinek közös munkája révén sikerült megváltoztatni a rendeletet. A tanügyi törvénynek ellentmondó rendeletet ma sikerült eltöröltetni, és a túlbürokratizált órabér rendszeren is sikerült egyszerűsíteni. A Szövetség oktatási szakpolitikusa kifejtette, hogy a ma elfogadott rendelet értelmében, újból kifizetik a magyar tanítóknak a plusz órákat, azaz eltörölték a diszkriminatív előírást és visszatértek az eddigi, jól működő eljáráshoz, melyet ugyancsak az RMDSZ vezettetett be.

 

Forrás: http://www.rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/megoldottuk-kifizetik-a-plusz-orakat-a-magyar-tanitoknak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: