2009-09-16 00:59:08• hírek • Szatmar.ro

Kiütött a Real, beragadt a Juve

A Bajnokok Ligája 2009-2010-es szezonjának első játéknapja több csapat debütálását - Zürich, Wolfsburg, APOEL Nikosia- hozta, és kevés meglepetést, mindössze a Juventus és az Atletico hazai iksze sorolható ide.

Az olasz rekordbajnok a Bordeaux-t fogadta és bizony a francia bajnok kezdte jobban a találkozót, ám Menegazzo és Gourcuff is elvétette a célt. A vendégek helyzeteire Iaquinta és Amauri válaszolt, hasonló eredménnyel. Szünet után ismét a franciák kezdtek aktívabban, ám Wendel és Samak ezúttal sem volt elég pontos. A 63. percben aztán Marchisio ugratta ki Iaquintát, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Nem sokáig örülhettek azonban az olaszok, hisz 12 perccel később egy szabadrúgás után Plasilhoz került a labda, aki fél méterről nem hibázott.

A csoport másik meccsén a Bayern München toronymagas favoritként érkezett Haifába, ahol uralta is az első félidőt, de csak Olic két lehetőségéig jutott. Erre, igaz már a második félidőben, Katan válaszolt. A németeknek 64 perccel várniuk az első gólig, ekkor egy kavarodás után van Buyten volt eredményes. A vendégek továbbra is uralták a játékot, ami el is vette a hazai kedvét. Ezt pedig Thomas Müller két góllal bosszulta meg a 86. és a 88. percben. A fiatal játékos ezzel két meccs után három gólnál tart a bajnokok sorozatában.

Mindez semmi viszont Grafite mellett: a Wolfsburg csatára élete első BL-meccsén mesterhármast szerzett a B csoport mérkőzésén a CSZKA Moszkva ellen. A német bajnok végig uralta a meccset, a brazil pedig előbb a 36. percben váltotta gólra Misimovics passzát, majd egy könnyedén megítélt büntetőt értékesített. Bár Dzagoev gólja izgalmassá tette a végjátékot, a 86. percben ismét jött Grafite.

A másik mérkőzésen a Manchester United az első félidőben sok munkát biztosított Isztambulban Arikan kapusnak, ám a Besiktas portása állta a sarat. A szünet után Tabata Fostert is megmozgatta, a találkozó egyedüli találatát viszont a veterán Scholes szerezte: Arikan védeni tudta Nani lövését, a labda viszont a vörös hajú középpályáshoz került, aki fejjel átemelte azt a feltápászkodó kapuson.

A C csoport rangadóján a gyenge szezonkezdetet produkáló Milan Marseille-be látogatott. A két csapat kiegyenlített csatát vívott, és amikor a hazaiak kezdték átvenni az irányítást, akkor Seedorf tálalt a kissé lese álló Inzaghi elé, aki megszerezte a vezetést. Az olaszok Pato és a gólszerző révén növelhették volna az előnyüket, míg a hazaiak csak átlövésekig jutottak, Igaz, Cheyrou próbálkozásánál Storari nagyot védett. A szünet után határozottabb Marseille futott ki a pályára és a 48. minutumban egy szöglet után Heinze fejjel kiegyenlített. A gól után uralta a játékot az OM, de lövései célt tévesztettek. A 74. percben aztán Pirlo gyorsan végzett el egy szabadrúgást, a labda Seedorfhoz került, aki remekül nyeste be azt Inzaghi elé, aki védőjét megelőzve eldöntötte a három pont sorsát.

A másik mérkőzésen a Real „világválogatott" Madrid a nem túl világverő Zürich otthonában kezdett. Bár az első nagy helyzet Tihinen révén a hazaiak előtt adódott, a szünetig Ronaldo szabadrúgásgóljával, Raul és Higuain találataival három gólos előnyre tettek szert a spanyolok. Ez nem szegte azonban a svájciak kedvét, hisz a szünet után két percen belül két gólt szereztek: Margairaz előbb tizenegyesből, Aegerter pedig szöglet után fejjel volt eredményes. A hazaiak végig bátran játszottak, a vendégek csak az utolsó percekben tették kiütésessé győzelmüket: Ronaldo újabb szabadrúgásgóljába Leoni kapus is benne volt, a 94. percben aztán Guti pazar emelése zárta a meccset.



Öt góllal kezdte a BL-szezont a Real Madrid fotó: www.realmadrid.com


A D jelű kvartettben a hazai bajnokságot eddig 100%-os teljesítménnyel vezető Chelsea a Portót fogadta. Az angoloknál Anelka volt a főszereplő, a francia az első félidőben több helyzetet is elpuskázott. A másik kapuban Cech-nek is akadt dolga, Guarin és Meireles is kellemetlenkedett. A szünet után aztán Anelka már pontosabb volt: bár első lövését Helton védte, a kipattanót pazar mozdulattal emelte a hálóba éles szögből, a becsúszó védő lába fölött. A folytatásban a hazaiak bebiztosíthatták volna győzelmüket, ám sorra elpuskázták helyzeteiket, amire majdnem ráfizettek, ám Cech ismét nagyot védett Guarin lehetőségénél.

A nap legnagyobb meglepetése Madridban született, ahol a nagy favorit Atletico nem bírt a ciprusi APOEL Nikosiával. Bár a hazaiak egy sor lehetőséget alakítottak ki, Hiotisz kapus bravúrok sorát mutatta be. Amikor pedig nem tudott odaérni, mint Forlan remek lövésénél, akkor a felső léc segítette ki... a 88. percben.
Eredmények:

A csoport:
Juventus-Bordeaux 1-1
gólok: Iaquinta (63.) illetve Plasil (75.)

Maccabi Haifa-Bayern München 0-3
gólok: van Buyten (64.), Müller (86.,88.)

B csoport:
Besiktas-Manchester United 0-1
gól: Scholes (77.)

Wolfsburg-CSZKA Moszkva 3-1
gólok: Grafite (35., 41.11-es, 87.) illetve Dzagojev (77.)

C csoport:
Marseille-Milan 1-2
gólok: Heinze (48.), illetve Inzaghi (28.,74.)

Zürich-Real Madrid 2-5
gólok: Margairaz (63., 11-es), Aegerter (65.) illetve Ronaldo (27.,89.), Raul (34.), Higuain (45.), Guti (94.)

D csoport:
Chelsea-Porto 1-0
gól: Anelka (48.)

Atletico Madrid-APOEL Nikosia 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: