2009-11-04 00:56:09• hírek • Szatmar.ro

A szakadék szélén a Bayern

fotó: .fcbayern.t-home.de
fotó: .fcbayern.t-home.de

Ezúttal sem tudta legyőzni a Real Madrid a Milant, négy csapat már továbbment.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik játéknapján nyolc meccsen 26 gól született, nem unatkozhattak tehát a nézők. A nap rangadója gyengébbre sikeredett, mint két héttel ezelőtt, a Real Madrid ezúttal sem tudta legyőzni a Milant. Kikapott viszont a Bayern München és már csak a csodában reménykedhet.

Két héttel korábban némileg szerencsétlen körülmények között a Bayern München vereséget szenvedett Bordeaux-ban, így a visszavágón mindenképp nyerniük kellett volna. A találkozó Gourcuff helyzetével kezdődött, amire Braafheid egy kapufával válaszolt. Majd sokáig nem történt semmi, amíg a 33. percben Klose került közel a gólhoz, Ciani azonban kézzel védett. A gond csak az, hogy az említett úriember védő és ennél is nagyobb gond, hogy a játékvezető ezt nem látta. Hat perccel később aztán egy szabadrúgást követően Gourcuffra senki figyelt, így ő közelről a hálóba fejelte a labdát. A szünet után a hazaiak próbáltak egyenlíteni, ám sem Toni, sem van Bommel, sem Robben nem volt elég pontos. Ráadásul a hosszabbításban egy előre vágott labdánál Badstuber és Butt nem értették meg egymást, Samak pedig köszönte szépen és továbblőtte a Bordeaux-t. A Bayern ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került, ugyanis nyernie kéne Torinóban és reménykednie, hogy a Juventus két hét múlva nem győz Bordeaux-ban.

Az a Juventus, amely ezúttal is szenvedett a Maccabi Haifa ellen, ám Camoranesi 45. percben szerzett góljának köszönhetően csak begyűjtötte a három pontot. A találkozó elején és a végén a hazaiaknak is akadt egy-két helyzetük, ám továbbra is pont és lőtt gól nélkül állnak a csoportban.

Az est rangadóján a C csoportban a Real Madrid szeretett volna visszavágni a Milannak a két héttel ezelőtti hazai vereségért, ennek megfelelően aktívabban kezdett, Benzema, Higuain és Kaka körbe is lőtte a kaput. A 29. percben aztán Kaka el is találta, Dida ismét hibázott, rossz helyre ütötte ki a labdát, Benzema ott termett és máris vezetettek a spanyolok. Érdemes megemlíteni, hogy a Milan vendégeként 1956 után tudott ismét gólt szerezni a királyi gárda. Nem örülhettek azonban sokáig, mert hat perccel később Pepe kézzel sodorta el a labdát saját tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt Ronaldinho értékesítette. Sőt, akárcsak két héttel ezelőtt, Pato fordíthatott volna, ám Brych játékvezető érthetetlen módon nem adta meg a teljesen szabályos gólt - akárcsak két héttel ezelőtt de Bleeckere. A második félidő kevesebb izgalmat hozott, csak a két veterán gólvágó, Inzaghi és Raul becserélése után élénkült meg kissé a játék, utóbbi lövésénél Dida jóvátette a gólnál elkövetett hibáját. Több gól nem esett, így a Real Madrid először nem kapott ki a Milan otthonában.



Diarra és Zambrotta párharca is döntetlenre végződött fotó: .realmadrid.com


A másik meccsen a Marseille Aegerter (öngól), Mbia, Niang, Hilton, Cheyrou (hatalmas bombagól) és Brandao góljaival elgázolta a Zürich, amely Alphonse révén azért szépíteni tudott. Ezzel a franciák egy ponttal állnak a két sztárcsapat mögött.

A B csoportban a Manchesternek egy pontra volt szüksége a CSZKA Moszkva ellen, így Ferguson igen tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát, hisz, Ferdinand, Vidics, Berbatov, Giggs, Evra és Rooney egyaránt kimaradt a kezdőből - igaz, utóbbi kettő csereként lehetőséghez jutott. Erre majdnem ráfáztak az odahaza több mint négy éve veretlen angolok, hisz a 84. percben Dzagojev, Krasics és Berezuckij góljainak köszönhetően az oroszok még 3-1-re vezetett (a hazaiak gólját Owen jegyezte). A 84. percben azonban egy szabadrúgást követően Scholes fejese talált utat a bravúrt bravúr után bemutató Akinfejev kapujába, majd a hosszabbításban Valencia lövése pattant meg egy védőn, a fiatal hálóőrnek erre pedig nem volt ellenszere. Ezzel pontot mentett a ManU és már csak kirándulni meg Wolfsburgba - na meg fogadja a Besiktast.

Utóbbi két csapat Isztambulban csapott össze és akárcsak az első meccsen, ezúttal is a német bajnok volt veszélyesebb, ám, ellentétben a Volkswagen Arénában történtekkel, ezúttal a befejezés is pontos volt. Előbb a 14. percben Misimovic bombája kötött ki a hazaiak hálójában, majd a hajrában Gentner (okos lövés) és Dzeko (egyedül a kapussal) állították be a végeredményt. Ezzel a németek fontos lépést tettek a továbbjutás felé, bár két nehéznek ígérkező meccs vár még rájuk, előbb a moszkvai télben, majd otthon a Manchester ellen.

A D csoportban Madridban az eddig gól nélküli Atletico azt a Chelsea-t fogadta, amely eddig egyedüliként a mezőnyben nem kapott gólt. Az első félidőben nem is történt sok minden, egy-egy helyzet adódott mindkét gárda előtt. A szünet után Agüero becserélése után felpörögtek az események, az argentin a 66. percben meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A spanyolok sokáig tartották az eredményt, a 82. és a 88. percben azonban Drogba fordítani tudott. Hogy ne maradjon 100% a Chelsea, arról (leendő csatára?) Agüero gondoskodott, aki egy remek szabadrúgással egyenlített ki a hosszabbításban.

A csoport másik meccsén a Cristian Sapunarut a soraiban tudó Porto végig érdekes párbajt folytatott Hiotisz kapussal, az APOEL Nikosia legjobbja azonban a 83. percben Falcao hosszú alsó sarokba tartó lövésével már nem tudott mit kezdeni. Ezzel a Chelsea és a Porto már továbbjutott, a következő fordulóban pedig az APOEL és az Atletico az Európa-ligában való folytatásra feljogosító harmadik helyről is dönthetnek, Nikosiában.

Eredmények:
A csoport:
Bayern München - Bordeaux 0-2
gólok: Gourcuff (39.), Samak (90.)

Maccabi Haifa - Juventus 0-1
gólok: Camoranesi (45.)
A csoport állása: 1.Bordeaux 10 pont, 2. Juventus 8p., 3.Bayern 4p., 4.Maccabi 0p.

B csoport:
Besiktas - Wolfsburg 0-3
gólok: Misimovic (14.), Gentner (80.), Dzeko (87.)

Manchester United - CSZKA Moszkva 3-3
gólok: Owen (29.), Scholes (84.), Valencia (90.), illetve Dzagojev (25.), Krasics (31.), Berezuckij (47.)
A csoport állása: 1. ManU 10p., 2.Wolfsburg 7p., 3. CSZKA 4p., 5.Besiktas 1p.

C csoport:
Milan - Real Madrid 1-1
gólok: Ronaldinho (35., 11-es), illetve Benzema (29.)

Olympique Marseille - Zürich 6-1
gólok: Aegerter (3.,öngól), Mbia (11.), Niang (52.), Hilton (80.), Cheyrou (87.), Brandao (90.) illetve Alphonse (31.)
A csoport állása: 1. Milan 7p., 2. Real 7p., 3. OM 6p., 4. Zürich 3p.

D csoport:
Atletico Madrid - Chelsea 2-2
gólok: Agüero (66.,90.), illetve Drogba (82.,88.)

APOEL Nikosia - Porto 0-1
gól: Falcao (83.)
A csoport állása: 1.Chelsea 10p., 2.Porto 9p., 3. Atletico 2.p, 4.APOEL 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: