2009-11-26 01:39:49• hírek • Szatmar.ro

Elrebeghet egy „merci-t” a Bayern

A Bordeaux kifogott a Juventuson, a Milan sem bírt a Marseille-el.

A labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulója nem sikerült túlságosan gólgazdagra, hisz az első játéknap kilenc gólja után szerdán is csak 13 alkalommal zörrentek meg a hálók. A nap meglepetését a Besiktas okozta, amely megszakította a Manchester United majd öt éves sorozatát. A Milan, a Juventus és a Wolfsburg bebiztosíthatta volna továbbjutását, ám ezt elszalasztva tovább izgulhatnak.

Az A csoportban a Bordeaux kiejthette volna a Bayern Münchent, amennyiben odahaza kikap a Juventustól. Ezt akár meg is tehette volna, hisz már továbbjutott, ám a franciák komolyan vették a csoportelsőségért folytatott harcot, na meg a sportszerűséget. Ennek megfelelően végig enyhe fölényben játszottak, ám a szünet előtt csak Samak zicceréig jutottak. Nem úgy a második félidőben, amikor az 54. percben Plasil szabadrúgását Fernando fejelte a hálóba. Ez felrázta a vendégeket, akik Diego révén kétszer is veszélyeztettek, ám gól ismét a hazaiak szereztek Samak révén a 92. percben.



Fernando megszerzi a vezetést fotó: girondins.com


Münchenben sem volt mozgalmasabb az első félidő, hisz a Bayern csak Gomez és Olic révén alakított ki két-két helyzetet. A második játékrész viszont Maccabi-helyzettel indult, ám az izraeliek ezúttal sem tudták megszerezni első góljukat. Hogy első pontjukat se szerezzék meg, arról Olic gondoskodott a 62. percben, amikor Gomez lövését csak a horvát csatár elé tudta kiütni Davidovich. A szerdai eredmények pedig azt jelentik, hogy a továbbjutásról az utolsó fordulóban a Juventus és a Bayern egymás ellen dönt, Torinóban.

Egy döntetlennel bebiztosíthatta volna továbbjutását a Wolfsburg is, amely Dzeko góljával a 20. percben meg is szerezte a vezetést Moszkvában. A CSZKA viszont még életben akarta tartani esélyeit és ezt Berezuckij ziccere jelezte a 40. percben. A második félidőben aztán a hazaiak nyolc perc alatt fordítani tudtak: előbb Necid fejelt Benaglio kapujába, majd Krasics 25 méteres bombája kötött ki a svájci válogatott hálójában.

A Manchester United már az előző körben bebiztosította továbbjutását és az angolok akkor is rengeteg cserével álltak fel a CSZKA ellen és csak az utolsó percekben tudtak egyenlíteni. Akkor játszottak a tűzzel a „vörös ördögök", most viszont meg is égtek, hisz hiába játszottak fölényben, gól csak a Besiktas tudott szerezni, amikor a 20. percben Tello lövése megpattant Rafaelen és becsapta Foster kapust. Ezzel véget ért MU nagy sorozata: Alex Ferguson csapata 23 mérkőzéssel ezelőtt, 2005 februárjában kapott ki utoljára odahaza a BL-ben a Milan ellen.

A C kvartettben Milánóban a piros-feketék egy győzelemmel bebiztosíthatták volna továbbjutásukat, ennek megfelelően viharosan is kezdett a Milan, Zambrotta ziccere után Borriello egy szép csel után már a 10. percben megszerezte a vezetés. Elég volt azonban hat perccel később Oddo hibája, hogy Niang beadása után Lucho kiegyenlítsen. Az első félidőben nem lehetett panasz az iramra, ám csak Borriello újabb helyzetét jegyezhettük fel, de Diawara az utolsó pillanatban menteni tudott. A második játékrész azonban szinte teljesen unalomba fulladt, ettől csak az OM két kapufája mentette meg az összecsapást, amikor előbb Brandao lábbal, majd Diawara fejjel is az alumíniumot találta el.



Lucho egyenlített ki fotó: om.net


Madridban a Real hatalmas fölényben játszott a Zürich ellen, ám Johnny Leoninak és a egy alkalommal a kapufának köszönhetően (Arbeloa tesztelte a pálya ezen kellékét) a svájciak egy kapott góllal úszták meg a találkozót. Azt a 21. percben Higuain szerezte Kaka remek előkészítése után. A hazai szurkolók a győzelem mellett annak is örülhettek, hogy több, mint egy hónapos sérülés után visszatért Ronaldo, aki húsz perc játék alatt helyzetig jutott, de Leoni védett. Ezzel a spanyolok biztosan továbbjutottak, míg a Milan és az OM az utolsó fordulóban, távolsági csatában döntik el, ki követi a királyi gárdát.

A D csoportban két kék-fehér gárda a csoportelsőségért csapott össze, amikor is a Chelsea Portóban vendégszerepelt. A találkozó egy vendég-lökettel kezdődött, majd a hazaiak argentin középpályása, Belluschi dolgoztatta meg Cech kapust, de első lövését védte a cseh, a második a felső lécen csattant. A második félidőben Deco lövésén kívül sokáig nem sok minden történt, mígnem a 70. percben Malouda bal oldali beadását Anelka fejelte a hálóba, megszerezve ezzel az angoloknak a győzelmet és az első helyet.

A másik meccsen Nikosiában az APOEL Miroszavljevics révén már az ötödik percben vezetést szerzett, majd az Atletico Madrid végigtámadta a hátralévő időt, ám csak a 62. percben tudott kiegyenlíteni Simao közeli lövésével. Ezzel ebben a csoportban szinte minden eldőlt, mivel a ciprusiaknak csak akkor van sanszuk a harmadik hely megszerzésére, ha nyernek az utolsó körben Londonban.

Eredmények:
A csoport:
Bordeaux
- Juventus 2-0
gólok: Fernando (54.), Samak (92.)
Bayern München - Maccabi Haifa 1-0
gól: Olic (62.)
A csoport állása: 1.Bordeaux 13 pont, 2.Juventus 8p., 3.Bayern 7p., 4.Maccabi 0p.

B csoport:
CSZKA Moszkva - Wolfsburg 2-1
gólok: Necid (58.), Krasics (66.), illetve Dzeko (19.)
Manchester United - Besiktas 0-1
gól. Tello (20.)
A csoport állása: 1.ManU. 10p., 2.Wolfsburg 7p., 3.CSZKA 7p., 4.Besiktas 4p.

C csoport:
Milan - Olympique Marseille 1-1
gólok: Borriello (10.), illetve Lucho (16.)
Real Madrid - Zürich 1-0
gól: Higuain (21.)
A csoport állása: 1.Real Madrid 10p., 2 Milan 8p., 3.OM 7p., 4.Zürich 3p.

D csoport:
Porto - Chelsea 0-1
gól: Anelka (70.)
APOEL Nikosia - Atletico Madrid 1-1
gólok: Mirosavljevics (5.), illetve Simao (62.)
A csoport állása: 1. Chelsea 13p., 2 Porto 9p., 3.Atletico 3p., 4.APOEL 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: