2009-11-09 10:56:37• hírek • Szatmar.ro

Élre állt a CFR, mert döntetlen lett a rangadó

A Dinamo az utolsó percekben egyenlített ki a Rapid elleni rangadón.

Újabb listavezetője van a román labdarúgó Liga1-nek, ezúttal a két évvel ezelőtti bajnok, a Kolozsvári CFR állt az élre, holtversenyben a Vaslui-al. Mindkét csapat 1-0-ás győzelmet aratott a hétvégén és kihasználták azt, hogy a bukaresti rangadón a Dinamo és a Rapid megosztozott a pontokon. Az élen álló duóhoz csatlakozhat a Steaua is, amely hétfőn a Gyulafehérvárt fogadja.

A fővárosi derbi Rapid-előnnyel kezdődött, mivel egy fura jelenetsor végén Ionita már a 2. percben  megszerezte a vezetést a vendégeknek: Curca kapus kétszer is blokkolta a fiatal csatár lövését, aki végül már a földön fekve rúgta el a labdát a hálóőr mellett. Ezután egy jó iramú, változatos játék alakult ki, mindkét csapat bátran támadott... és szedte áldozatait, mivel a szünet előtt a hazaiak Alexét, a vendégek Hereát cserélték le sérülés miatt. A második játékrészben már inkább a helyzeteké volt a főszerep,de mindkét kapus sokáig állta a sarat. Az utolsó percekben a piros-fehérek mindent egy lapra feltéve rohamoztak és a 88. percben Niculescu végül megszerezte az egyenlítő találatot. A találkozó egyik legérdekesebb momentuma az volt, amikor a második félidőben a szél felborította az egyik kispadot védő szerkezetet.

Az utóbbi időben meglehetősen gyengén teljesítő CFR ezúttal sem játszott igazán jól, ám megszerezte a három pontot az Astra ellen. Az első félidőben a kolozsváriak előtt több ígéretes lehetőség is adódott, ám a 44. percben Nuno Claro kiállítása miatt emberhátrányba kerültek:  a  portugál portás csúnyán letaglózott egy, a kapuja felé rohanó csatárt. Ez feltüzelte az erdélyieket, akik a szünet után Dubarbier szép gólja révén megszerezték a vezetést: az argentin egy hosszú labdát úgy vett át a levegőben, hogy közben becsapta védőjét, majd  Miron kapus lábai között a kapuba talált. Ezt követően a CFR visszaállt, a vendégek pedig fölényük ellenére sem tudtak még igazán nagy helyzetet sem kialakítani.



A CFR emberhátrányban győzte le az Astrát fotó: cfr1907.ro


A forduló leglátványosabb meccsét Galacon rendezték, ahol a hazaiak Axente duplájával majd Ibeh találatával 2-0-ra és 3-1-re is vezettek a Temesvár ellen, ám a bánságiak végül Magera és Luchin révén mégis kiegyenlítettek a hajrában. A Brassó és az Urziceni szintén változatos meccset vívott egymással, a kezdeti hazai fölény után a bajnok kiegyenlítette a játék képét, a sor helyzet ellenére azonban gól nem esett. A Vaslui immár ötödik bajnokiját nyerte meg zsinórban, ezzel Marius Lacatus továbbra is százszázalékos a moldvaiak kispadján, ezúttal a Ceahlaul volt az áldozat.

Győzelmükkel a CFR és a Vaslui átvették a vezetést a tabella élén 25 pontjuknak köszönhetően. A Rapid 23 egységgel a második, míg a Temesvár, a Dinamo, a Steaua és az Urziceni 22 pontot gyűjtött eddig.

Eredmények:
Pandurii  - Beszterce 1-1
gólok: Tilinca (83.), illetve Keita (18.)

Curtea de Arges - Craiova 0-1
gól: Dina (43.)

Medgyes - Iasi 2-1
gólok: Silvasan (11.), Hoban (85.), illetve Miclea (44.)

Ceahlaul - Vaslui 0-1
gól: Temwanjira (42.)

Brassó - Urziceni 0-0

Galac - Temesvár 3-3
gólok: Axente (24.,42.), Ibeh (56.), illetve Chiacu (51.), Magera (81.), Luchin (90.)

Kolozsvári CFR - Astra 1-0
gól: Dubarbier (55.)

Dinamo - Rapid 1-1
gólok: Niculescu (88.), illetve Ionita (2.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: