2010-08-16 15:25:08• hírek • Szatmár.ro

Farmtűz a gyakorlaton

A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége hétfőn Erdődön kezdeményezett tűzoltósági szimulációt, felkészítőt.

A két részből álló gyakorlat elején az erdődi csoport tartott tájékoztatót a városról, a helyi önkéntes alakulat felépítéséről, tevékenységéről, az utóbbi időszak tapasztalatairól. A második rész gyakorlati foglalkozás volt: egy áltüzet kellett eloltani, amely a város legismertebb állattenyésztője, Danciu Sorin telepén „ütött ki". A szimulációt - jó erdődi szokás szerint - egy bográcsos mellett értékelték ki a sürgősségi helyzetek szakemberei.

Lukács Gábor, az erdődi önkéntes tűzoltóalakulat vezetője portálunknak elmondta: az egyesület 15 tagú, és bármilyen éles helyzetben való közbelépésért fejenként 60 lej jár a tűzoltóknak. Az erdődiek több éve egy tűzoltókocsit kaptak ajándékba magyarországi testvértelepülésük, Szakoly önkormányzatától.

- Az idei évben szerencsére csak egyetlen tűzesetünk volt, és a tarlótüzek sincsenek napirenden, mint más esztendőkben, hiszen nincs hosszan tartó szárazság. Az elmúlt hónapokban három alkalommal kellett viszont az udvarokat veszélyeztető, árkokból kiömlő belvizet kiszivattyúzni, és homokzsákokkal megerősíteni az út menti, vízelvezető csatornákat - foglalta össze hét és fél hónap mérlegét kérésünkre Lukács.


Tűzoltógyakorlat volt Erdődön
Tűzoltógyakorlat volt Erdődön


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: