2019-09-23 07:13:42• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Előzetesbe kerültek a péntek hajnalban elfogott ukrán embercsempészek

Hét távol-keleti állampolgárt tartóztattak fel a román–magyar határnál a máramarosszigeti határőrök. A Bangladesből, Vietnámből, illetve Srí Lankáról származó személyek négy ukrán állampolgár kalauzolásával próbáltak átjutni Magyarországra – közölte az országos határrendészet.

A tájékoztatás szerint a határőrök péntekre virradóan, Sándormajor (Păulian) közelében vették észre a két járművet, amelyek a határ felé haladtak, majd egy adott pillanatban az egyik kisbusz letért az országútról és Dacia felé vette az irányt. Ezt látva a határrendészek azonnal feltartóztatták mind a két járművet. Az igazoltatásnál kiderült, hogy az ukrán állampolgárok által vezetett gépkocsikban további két ukrán és hét ázsiai férfi ült, utóbbiak nem tudtak személyazonossági okmányt felmutatni, és semmivel sem tudták megindokolni jelenlétüket a térségben.


Miután a közeli rendőrőrsre szállították őket, kiderült, hogy bangladesi, vietnámi, illetve Srí Lanka-i állampolgárok, a legfiatalabb közülük 21, a legidősebb 39 éves. Bevallásuk szerint a schengeni-övezet valamelyik államába próbáltak meg eljutni az ukrán embercsempészek segítségével.


A négy ukrán állampolgár ellen embercsempészet miatt, az ázsiai országokból érkezett férfiak ellen pedig határsértésre tett kísérlet miatt folyik eljárás. Ennek részeként az ügyészség kezdeményezte az ukrán M. Mykhailo, B. Ivan, D. Ivan és K. Ivan az előzetes letartóztatást, melynek a törvényszék helyt adott, így a négy férfi legalább 30 napig csak a rácsok mögött követheti az ügy további alakulását.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: