2019-01-10 09:57:26• hírek • Bede Emőke

Előzetesbe került a Szatmárnémetiben lekapcsolt drogterjesztő

Az elfogás pillanatai
Az elfogás pillanatai

Egyre többször kerülnek napvilágra olyan hírek megyénkben, melyek a kemény kábítószerek (pl. kokain) és a kevésbé veszélyes partidrogok folyamatos jelenlétét és könnyű hozzáférhetőségüket igazolják. 

Minap például egy máramarosi férfit kapcsoltak le a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársai Szatmárnémetiben, akit már több hete megfigyeltek, sőt, az álruhás nyomozók háromszor próbavásárlást is kezdeményeztek. Január 7-én, a délutáni órákban sor került a negyedik "vásárlásra" is, melynek alkalmával végre kattant a bilincs a 31 éves férfi csuklóján. Az Adevarul.ro információ szerint a férfinél az elfogása pillanatában 36 tablettányi ecstasy volt, de korábban a fedett nyomozók 63 darabot már "megvásároltak" tőle az ellene zajló vizsgálat részeként.
 

A rajtaütésszerű elfogás után a férfit az igazgatóság szatmári székhelyére vitték, ahol kihallgatták, majd 24 órára őrizetbe vették. A nagyváradi törvényszék a keddi nap folyamán helyt adott a DIICOT azon kérésnek, hogy A. Ovidiu Martian kerüljön 30 napos előzetes letartóztatásba, így úgy néz ki, a drogdíler az ügy további fejleményeit már a rácsok mögül követheti nyomon.



Az Adevarul.ro megszólaltatta a férfi ügyvédjét, Simona Pascut is, aki elmondta, védence a kihallgatás során végig együttműködő volt, tettét beismerte. Ennek ellenére az előzetes letartóztatással nem értenek egyet, legalábbis erre enged következtetni a tény, hogy a törvényszék döntését követően benyújtották fellebezésüket. A végleges döntés tehát csak későbbre várható.


Emlékeztetőül: néhány nappal ezelőtt a Szatmár.ro is beszámolt arról a nagyszabású rendőrségi akcióról, melyre Avasfelsőfaluban került sor. Akkor több fiatal is kábítószer, vélhetően kokain fogyasztása után ült autóba, ám az egyenruhások lekapcsolták őket. Úgy tudni, az öt érintett egy buliban drogozott be. Ellenük tudatmódosító szer hatása alatti vezetés miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: