2014-03-18 17:58:16• hírek • Szatmár.ro

Előzetes letartóztatásban Amarie és Voinea

A Szatmár Megyei Törvényszék 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a két befolyással üzérkedőt.

A törvényszék bejárata előtt kedden újságírók őrködtek - ekkor döntött ugyanis a törvény Viorel Amariei és Alexandru Voinea előzetes letartóztatásba helyezéséről. A vád ellenük befolyással való üzérkedés - erről számolt be a Korrupcióellenes Ügyészség által kiadott sajtóanyag is.

A tájékoztató szerint a páros több alkalommal is nagyobb pénzösszegeket kért üzletemberektől, azt állítva, hogy komoly befolyással rendelkeznek a pénzügyminisztériumban. Az egyik alkalommal 3 millió lejt kértek egy üzletembertől, azt állítva, hogy a Daniel Chitoiu által vezetett minisztériumban el tudják intézni, hogy a nagyváradi SC. Termocentrale SA.-nak egy nagyobb összeget utaljanak ki - az üzletembernek ez azért volt fontos, mert így hozzájuthatott volna a szén árához, amit a Nagyváradi CET-nek szállított.

A két gyanúsított egy másik alkalommal azt állította, hogy az akkor Varujan Vosganian vezette minisztériumban van komoly befolyásuk, amellyel egy 9 millió lejes szerződéshez juttathatják "üzletfelüket". A közbenjárásért a szerződés összegének 18 százalékát kérték.

Előzetes letartóztatásba helyezték a vádlottakat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: