2014-02-18 11:12:06• hírek • Szatmár.ro

Élőzenés táncház hétvégén a Folker együttessel

Nagyszabású táncházat tartanak február 23-án a Református Gimnázium tornatermében.

A szatmári táncház-mozgalom feltámasztása az egyik célja annak a február 23-án megrendezett élőzenés táncháznak, amelyen a Folker zenekar fogja szolgáltatni a talpalávalót. A Református Gimnázium tornatermében vasárnap megtartott rendzvényen a kicsik és a nagyok is jól érezhetik magukat: a gyerekeket 18 órára várják, ők népi gyermekjátékokkal és táncokkal ismerkedhetnek majd meg. A felnőttek a "Nagyok táncán" is jó hangulatra számíthatnak. Ezen bárki résztvehet, akkor is, ha rendelkezik néptáncos múlttal és akkor is, ha nem. A szervezők szívesen látnának viszont "veterán" néptáncosokat is a rendezvényen.

A vasárnapi rendezvényen a muzsikát szolgáltató Folker együttes tagjai, egyénenként és csapatban is már több éve foglalkoznak a magyar néphagyomány értékeivel, népzenével, néptánccal, népi énekléssel és gyerekoktatással.

Az együttes 2001-től működik Folker néven, rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon, táncháztalálkozón léptek fel, úgy Erdély különböző városaiban, mint Magyarországon, a Vajdaságban, vagy Nyugat-Európában.

Különböző színházi produkciókban szerepeltek, kiállítás megnyítókon vettek részt, filmekhez szereztek zenét.
2007 áprilisában jelent meg "Kecsketánc" című CD lemezük, mely mesekeretben mutat be néhányat a felcsíki, gyimesi és moldvai magyar népdalok, táncok és népi gyermekjátékok közül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: