2010-10-20 16:10:53• hírek • Szatmár.ro

Előválasztás Kálmándon

Pénteken közgyűlésen döntik el, ki lesz a kálmándi RMDSZ-es polgármesterjelölt.

Kedden Gaman Mihály megyei ügyvezető jelenlétében jelölőgyűlést tartott az RMDSZ kálmándi szervezete. Török Tamás elnöknél ketten tették le a jelölésüket a község első embere címre: Schlakter Ferenc jelenlegi polgármester és Török István, mezőgazdasági szakember.

A megjelentek abban maradtak: közgyűlésen döntik el, ki legyen a jelölt. Schlakter Ferenc 2004 óta tölti be az alpolgármesteri funkciót, és célja az eddigi munka folytatása. Ellenfele, Török István 36 éve vezető szerepet lát el - előbb farmvezető volt, jelenleg a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgaztóság élelmezési főelőadója.

Soha nem volt ekkora érdeklődés Kálmándon a polgármesteri tisztség iránt - amely azt követően vált elérhetővé, hogy Balogh Sándor volt elöljáró szeptemberben lemondott.

Az NDF egyelőre nem döntötte el, hogy indít-e saját jelöltet, vagy sem, az eddig PNL-s színeket képviselő Sasu Mária pedig a legutóbbi tanácsülésen jelentette be: lemond döntézhozói minőségéről, hiszen megméretkezne a polgármesterségért. A kálmándiak november 14-én választanak elöljárót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: