2014-12-16 15:05:35• hírek • Szatmár.ro

Először végeztek revíziós térdprotézisműtétet Szatmárnémetiben

Dan Lucaciu kolozsvári orvosprofesszor segítségével végezték el a műtétet.

A hétfői nap folyamán a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban premier-számba menő beavatkozást végeztek. A kórház sajtóreferense által kedden kiküldött tájékoztatásból kiderül: a Kolozsvári Megyei Klinikai Kórház ortopédia-osztályának vezetője és a Kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem ortopédia tanszékének vezetője, Dan Lucaciu végezte el a nagy odafigyelést igénylő műtétet. Az operációnál közreműködött a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház ortopédia-osztályának vezetője, Virgil Anitas.

A meglehetősen komplex, Szatmárnémetiben eddig még soha nem végzett műtét lényege, hogy a beteg térdébe beültetett térdizület-protézist cserélik ki egy újra. A protézis ugyanis kopik, rongálódik, emiatt pedig 5-10 évente szükség van a cserére. Érdekes módon a protézis beültetése a könnyebb feladat, a csere viszont egy 3-4 órás komplex beavatkozás.

Az operáció nagyjából 15 ezer lejbe kerül, ezt a megyei egészségbiztosítói pénztár fizeti. A Szatmárnémetiben megoperált női páciens 65 éves, a protézis beültetését öt évvel ezelőtt végezték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: