2014-12-12 17:49:43• hírek • Szatmár.ro

Először szervez karácsonyi vásárt a Caritas

A december elején megszervezett Mikulás Bazár sikerének köszönhetően a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet csapata úgy döntött, december 17. és 19. között első alkalommal karácsonyi vásárt is rendez. Az Aranykapu Kulturális Egyesület kézművesei már 15-én, hétfőn elfoglalják az asztalokat a Coposu sétányon.

A vásárra a már megszokott helyen, a Corneliu Coposu sétányon kerül sor. A Szeretet Ünnepe előtt egy héttel mindenki a legmegfelelőbb ajándékot próbálja felkutatni. A Caritasos faházikókban egyedi és szép ajándékokra bukkanhat bárki, aki valami különleges dologgal szeretné meglepni szeretteit.

Három nap alatt bárki kedvére válogathat és jutányos áron szerezhet be figyelmességeket a vásárra kivitt, a Caritas kedvezményezettei által készített tárgyak, játékok, díszek, kötött holmik közül. A vásárlás által adományozott összegeket a szervezet a rászorulók megsegítésére fordítja. A Karácsonyi Vásár december 17-én, 18-án és 19-én, 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket. December 19-én a vásár utolsó napján pedig a szervezet munkatársai és önkéntesei ingyen forró teát is osztogatnak a járókelőknek.

Kézműves termékek között is válogathatunk

Szintén a Coposu sétányon látogatható újra az Aranykapu Kulturális Egyesület karácsonyi kézműves vására. Itt az ünnephez kapcsolódó szalma-, kerámia-, gyöngy-, üveg-, csuhé- és mézeskalácsdíszek mellett számos míves ajándék és használati tárgy, eszköz közül válogathatnak az érdeklődők. Természetes anyagokból készült játékok, kézműves szappanok, kerámiaórák, faragott fatárgyak, hagyományos zilahi fazekas termékek, egyedi tervezésű kötött és horgolt ruhák, nemezek, valamint ezüst-, kerámia-, fa-, féldrágakő- és gyöngyékszerek várják a kézműves portékák kedvelőit. A vásár december 15-től karácsonyig naponta 10.00 és 18.00 óra között látogatható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: