2015-10-31 09:50:17• hírek • MTI

Először rendeztek állampolgársági vizsgát

Milyen színű a spanyol zászló, milyen iratok szükségesek az útlevél igényléshez, és mi a címe Miguel de Cervantes leghíresebb művének - egyebek mellett ezekre a kérdésekre kellett válaszolniuk azoknak, akik Spanyolország történetének első állampolgársági vizsgáján vettek részt a napokban. A kérdéssort pénteken hozták nyilvánosságra.

Spanyolországban október 15-től bővültek az állampolgárság igénylésének feltételei: a kérelmezőknek már sikeres vizsgát is kell tenniük. A tesztekkel, amelyet a Cervantes Intézet állít össze, felmérik a nyelvtudásukat, valamint a spanyol társadalommal, kultúrával és az állam működésével kapcsolatos ismereteiket.

A módosítás hatályba lépése előtt hosszú sorok kígyóztak a hivatalok előtt. Voltak, akik az utolsó napra virradó éjszakát a bejárati ajtó előtt töltötték, hogy kérelmüket mindenképp befogadják, még mielőtt életbe lép a vizsgakötelezettség.

A többség nem a tanulástól tartott, hanem pénzt akart spórolni, mert az új feltételekkel a költségek 185 és 306 euró között vannak.

Az első spanyol állampolgársági vizsgán 718-an vettek részt, 55 százalékuk valamelyik dél-amerikai ország állampolgára. A legtöbb kérelmet, 76-ot, marokkóiak nyújtották be.

A vizsgát évente 10 alkalommal rendezik meg, a következő időpontokra eddig háromezren regisztráltak.
A Cervantes Intézet nemzetközi hálózatában lehetőség van a külföldi vizsgázásra. A első alkalommal voltak olyanok, akik az Egyesült Államokban, Izraelben vagy Franciaországban töltötték ki a tesztet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: