2011-03-21 10:09:54• hírek • Szatmar.ro

Először nyert idén a címvédő CFR

Egy napig vezette a tabellát a Temesvár a román bajnokság élvonalában, de aztán a Galac is begyűjtötte a három pontot és tartja két pontos előnyét. Idén először nyert a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR, közelebb kerülve az Európa-ligához, mivel a Steaua és a Vaslui is pontot vesztett egymás ellen, míg a Rapid nagy csatában kikapott Besztercén.

Három idei győzelem után a negyedikért utazott Bodzavásárra a Temesvár, a tabella második helyezettje azonban jobban megizzadt a győzelemért a Branesti ellen, mint ahogy azt sokan várták volna. A hazaiak egy kapufával kezdték a mérkőzést, az első félidő első felében határozottabban jobban játszottak, mint vendégeik. Akik mégis előnnyel vonultak a öltözőbe: a 45. percben Zicu értékesítette Goga buktatása után megítélt büntetőt. A szünet után sem változott a meccs képe, a Temesvár nem találta a ritmust, sőt, a 75. percben Bourceanu második sárga lapja után emberhátrányba is került. Ennek ellenére a vendégek védelme jól teljesített, a 84. percben pedig egy kontra végén Goga az üres kapuba gurított, az élre lőve ezzel csapatát.

A bánságiak egy fél napon keresztül élvezhették a bajnoki tabella magaslati levegőjét, hisz szombat délelőtt a Galac hazai pályán fogadta a Kolozsvári Universitateát és magabiztosan otthon is tartotta a három pontot. Paraschiv kevesebb, mint fél óra után előnyhöz juttatta a listavezetőt, a szünet utáni percekben Giurgiu növelte csapata előnyét, majd Rapa állította be a 3-0-ás végeredményt.

Nyert viszont a másik kolozsvári együttes, a CFR: a bajnoki címvédő 2011-ben az első győzelmét aratta a sereghajtó Sportul ellen, egyben három nyeretlen meccs után tudott ismét győzni. A nem túl magas színvonalú mérkőzés főszereplője a hazaik válogatott középpályása, Muresan volt, akinek a 20. percben leadott erős lövése után Niculescu csak Bastos elé tudott menteni (a brazil nem is hibázta el a ziccert), majd az 57. percben a tar játékos közelről növelte csapata előnyét. A vendégek nem nagyon riogatták Nuno Claro kapust, ám a hazaiak előtt is egy-két komolyabb lehetőség adódott. A CFR hat bajnoki után zárt is ismét kapott gól nélkül...


Bastos kapott hideget-meleget, mégis ő szerezte az első hazai gólt fotó: cfr1907.ro
Bastos kapott hideget-meleget, mégis ő szerezte az első hazai gólt fotó: cfr1907.ro


A forduló rangadóját Bukarestben rendezték, ahol a hatodik Steaua a harmadik Vasluit fogadta. A találkozó viharosan indult, az első negyed órában a hazaiak háromszor (Surdu, Bilasco,Brandan), a vendégek pedig egyszer (Adailton) szerezhették volna meg a vezetést. A folytatásban aztán megritkult a gólhelyzetek száma, ám ez elsősorban a védők mentéseinek vagy egy-egy rossz passznak, mint a támadások hiányának tudható be. A szünetig a moldvaiak közül Sanmartean és Wesley, a bukarestiek közül pedig Surdu találhatott volna be, a szünet után pedig ismét utóbbi tékozolt el két lehetőséget. Az 53. percben aztán megszerezték a vezetést a hazaiak, amihez egy hatalmas védelmi hiba is kellett, amit Nicolita tudott kihasználni. A gól után a Steaua kicsit visszavett, a Vaslui viszont rákapcsolt, aminek nem is maradt el az eredménye: a 81. percben Adailton szabadrúgásból egyenlített. Néhány perccel később sötétbe borult a Ghenceában található stadion, a tíz perces áramszünet után pedig a hazaiak előtt adódott még néhány lehetőség, de ezekkel nem tudtak élni, így maradt a döntetlen.

Gólzáporos mérkőzést játszott a Rapid és a Dinamo. A vasutasok Roman és Herea révén kétszer is egyenlítettek Besztercén, mégis kikaptak. Az erdélyiek nyerő embere az olasz Cavalli volt, aki az első két gól maga szerezte, a hajrában pedig ő harcolta ki a győztes gólt eredményező büntetőt. A Dinamo szurkolóinak viszont nem kellett sokat aggódniuk egy másik erdélyi ellenfél, a Marosvásárhely ellen: Ganea és Torja góljaival már a szünetben két találattal vezettek a hazaiak, amit a folytatásban Torje és Danciuelscu is megtoldott, míg a vendégek részéről csak a becsületgól jött össze: a 79. percben Ganea csúsztatott saját kapujába.

A tabella élén így nem történt változás, a 48 pontos Galac őrzi két egységnyi előnyét a Temesvárral szemben. Utóbbi két döntetlenjével lemaradóban van viszont a Vaslui (40 pont), míg a Dinamo (37), a Medgyes (37.), a Steaua (36.), a Rapid (34.) és a CFR (32) az Európa-ligás helyekért küzd - ehhez az első ötben kell végezniük.

Eredmények:
Medgyes
- Pandurii 2-0
gól: Eric (57.), Zaharia (64.)

Branesti - Temesvár 0-2
gólok: Zicu (45., 11-es), Goga (84.)

Beszterce - Rapid 3-2
gólok: Cavalli (31., 67.), Bajenaru (79, 11-es) illetve Roman (24.), Herea (72.)

Galac - Kolozsvári Universitatea 3-0
gólok: Paraschiv (23.), Giurgiu (52.), Rapa (70.)

Steaua - Vaslui 1-1
gólok: Nicolita (53.) illetve Adailton (81.)

Kolozsvári CFR - Sportul 2-0
gólok: Bastos (20.), Muresan (57.)

Craiova - Astra 1-1
gólok: Subotic (5.) illetve Matel (71.)

Dinamo - Marosvásárhely 4-1
gólok: Ganea (29.), Torje (45., 60.), Danciulescu (70.) illetve Ganea (79., öngól)

Hétfő: Urziceni - Brassó 20:30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: